Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Presentació del llibre "Sitges cuina d'arrels. De la Sitja al plat"

El llibre, editat per l'Ajuntament de Sitges, de Carme Panyella i Elena Martínez, recupera receptes culinàries i del passat agroalimentari de la vila.

L'Edifici Miramar es va omplir aquest dissabte en l'acte de presentació del llibre Sitges, cuina d'arrels. De la Sitja al plat, editat per l'Ajuntament de Sitges, amb textos de Carme Panyella i Elena Martínez, i fotografies de Joan Valera.

"Sitges, cuina d'arrels. De la Sitja al plat", recull una selecció d'una setantena de  receptes culinàries i recupera el passat agroalimentari de la vila a través del testimoni de veïns i veïnes de Sitges. El llibre està conté dos apartats, el primer amb l'estudi històric i el segon on es pot trobar el receptari il·lustrat amb fotografies de Joan Valera fetes a partir dels plats elaborats pels alumnes del mòdul d'hosteleria de l'IES Joan Ramon Benaprès.

L'acte de presentació va ser presidit per l'alcalde de Sitges, Miquel Forns, acompanyat de la regidora de Cultura, Mireia Rossell. El periodista, escriptor i crític gastronòmic, Joan Sella, va presentar el llibre, acompanyat de les autores, Carme Panyella i Elena Martínez; el fotògraf, Joan Valera; i Jordi Piñol, professor de l'Escola d'Hostaleria de L'IES Joan Ramon Benaprès de Sitges.

Després dels parlaments es va projectar un audiovisual amb imatges de tot el projecte, cristal·litzat en el llibre. L'acte va finalitzar amb un tast d'algunes de les postres publicades, cuinades per l'alumnat de l'Escola d'Hostaleria.

El llibre, editat en català, castellà i anglès, es pot adquirir a les llibreries de Sitges al preu de 28 euros. Aquesta obra editada per l'Ajuntament de Sitges serà un dels obsequis institucionals que el consistori oferirà a les visites oficials.Més informació:

> Galeria d'imatges