Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Seguiment del procés participatiu equipaments culturals

Debat general sobre els equipaments culturals celebrat el 28 de febrer passat
Debat general sobre els equipaments culturals celebrat el 28 de febrer passat
S’ajorna la trobada veïnal prevista per aquest dijous per parlar sobre els usos de l’Escorxador.

El procés participatiu per definir els usos de l’Escorxador, el Mercat vell i el Patronat va donar el tret de sortida amb una jornada de portes obertes i un debat general. En aquesta trobada, una trentena de persones, a títol individual o en nom d’entitats culturals, van participar divendres, 28 de febrer, per debatre sobre els equipaments culturals. Prioritzar la rehabilitació de l’Escorxador és la primera actuació que els assistents a l’acte van destacar per poder resoldre la manca d’espais. Segons els participants, l’Escorxador és el que menys intervencions necessita i hauria de ser un espai polivalent. Amb les instal·lacions millorades es podrien resoldre els problemes de disponibilitat i incompatibilitat d’horaris ja que hi ha una gran demanda d’aquest espai sobretot a la tarda i al vespre. També proposen que les diferents entitats autogestionin aquest espai prèvia autorització de l’ajuntament.

El regidor de Cultura, Xavier Salmerón, es mostra satisfet de l'inici del procés de participació ciutadana sobre els equipaments culturals que té per objectiu permetre el debat ciutadà per generar una solució consensuada. Per al regidor: “La primera jornada va anar molt bé ja que va ser una presentació i unes primeres dinàmiques de treball. Ara toca treballar equipament per equipament i analitzar les propostes i tots els seus possibles usos i veure si encaixen amb l’estructura del propi edifici i l’entorn”.

“El procés està demostrant que aquests equipaments generen interès i sobretot, més enllà d’aquests, sorgeixen altes mancances que hauríem de resoldre amb altres espais municipals, com per exemple noves biblioteques o espais cívics per activitats lúdiques” ha afegit el regidor de cultura Xavier Salmerón.

Els assistents van posar de manifest la manca d'espais d'assaig de música, dansa, teatre, creació i exposició d'arts visuals. Més enllà de la creació de nous espais, els presents a l’acte han coincidit en la necessitat de revisar com es pot millorar la gestió i l’accessibilitat dels existents.

Quant al Patronat, els participants al debat general van destacar que caldria fer ús de l’interior d’illa de l’edifici I que caldria instal·lar un ascensor per fer-lo accessible a tothom. Amb tot l’adequació d’aquest espai la consideren menys prioritària. L’ús d’aquest espai també com a llibreria ha rebut opinions majoritàriament favorables.  Durant la sessió també es va tractar del Mercat Vell i dels problemes de mobilitat perquè no hi ha lloc per aparcar. Les entitats presents a l’acte van explicar que necessiten  espais perquè no poden assumir els lloguers dels locals que asseguren són massa cars i també s’han mostrat disposades a compartir espais.

L’Ajuntament de Sitges ha decidit ajornar la sessió específica sobre l’Escorxador, prevista per a avui i la del Mercat prevista per al 28 de març fins a nova data. La decisió s’ha pres després que el Govern de la Generalitat fes públic aquest dimecres les noves mesures davant la situació generada pel Coronavirus. La sessió específica dedicada al Patronat (24 d’abril 18 h) es manté.