Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sensacional Festa Major de la Jove de Sitges

El 5de7, 7de7 i 3de7 per sota a l’exhibició de diumenge se sumen al 3de7a, 4de7a i 4de7 dels dies centrals.

La Colla Jove de Castellers de Sitges "ha dibuixat una fantàstica Festa Major, la millor de les vint que ha protagonitzat des que el 1993 es va presentar a plaça", segons han expressat fons de la Colla Jove de Sitges. L'exhibició de diumenge, amb tres castells de la gamma alta de 7, suposa el premi a un treball rigorós, que està donant els seus fruits i que apunta més amunt en el tram final de temporada.

La Jove va descarregar a l'exhibició principal de Festa Major, compartint plaça amb els Minyons de Terrassa i els Castellers de les Roquetes, el 5de7, el 7de7, el 3de7 per sota i el vano de 5 per sota.

En el cas del 5de7 d'inici, es tractava del primer 5 en què pujaven quatre dosos lleugers, un repte que es va resoldre satisfactòriament. El 7de7 era el primer gran compromís de la jornada: una construcció que la colla va incorporar l'any passat al seu repertori i que es distingeix per la quantitat de castellers que hi pugen. A diferència dels dos 7de7 que els de color vi van fer l'any passat, els dos poms de dalt van ser coronats per un únic enxaneta, aportant-hi un punt superior de dificultat.

En tercera ronda va arribar el moment clau de la jornada, el 3de7 per sota. El castell es va alçar bé, però en tot moment va mantenir un moviment tremoladís al tronc, que va salvar l'habilitat i tècnica dels castellers. La consecució de l'aixecat va despertar l'alegria entre els components de la Jove i la plaça, que va premiar als castellers amb una forta ovació. 

També va resultar emotiva la ronda final de pilars, ja que la Jove va afegir una nota nova als seus registres: un vano de 5 per sota (un pilar de 5 i dos pilars de 4 dels quals van desplegar les banderes de Sitges i Catalunya, alçats simultàniament per sota en una espectacular imatge). Es tracta del quart pilar de 5 per sota dels de color vi, des que el 7 de juliol van plantar el primer a Tarragona.

Els Minyons de Terrassa, habituals a la Festa Major, van completar una bona actuació de castells de 8: torre de 8 amb folre, 5de8 i 4de8. Els Castellers de les Roquetes, colla fundada ara fa un any i de la qual la Jove en són padrins, van fer tres meritoris castells de 6.

L'exhibició de Festa Major va culminar dues bones actuacions dels de color vi els dies centrals de la Festa. A l'actuació de Vigília, en un Cap de la Vila ple de gent, la Jove va completar el primer 3de7 amb l'agulla de l'any, junt al vuitè 4de7 amb l'agulla de la temporada i dos castells de 6, que eren prova dels que havien de fer diumenge amb un pis més: el 3de6 per sota i el 7de6. També van fer un vano de 5. El 3 amb l'agulla inicial va ser el castell de 7 número 500 de la colla en els seus prop de vint anys d'història.

L'endemà, a la Sortida d'Ofici, la Jove va plantar dos castells que aspira a dibuixar amb un pis més en el tram final de temporada, si tot va bé: el 4de7 i la torre de 6.

La propera actuació de la Jove és dimarts 11 de setembre a les Roquetes. Els de color vi tenen com a proper objectiu la torre de 7 després del bon treball que estan realitzant als assaigs: la setmana de Festa Major van descarregar en dues ocasions la torre de 6 neta i van posar l'aixecador de la torre de 7.