Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

S'inicia el Cicle de Tardor de les Jornades Solidàries, amb la Fira d'Entitats i la Lectura del Manifest

La periodista Rita Marzoa llegeix el manifest, que remarca que “creiem que cal buscar petites alternatives al sistema econòmic actual, ja que l’economia de mercat i la globalització son les causes de la pobresa”

Davant la crisi... solitaris o solidaris?.  Aquest és el lema del cicle de Tardor de les Jornades Solidàries, que s'han encetat aquesta tarda a la Fragata, amb la Fira d'Entitats i la lectura del manifest.

La Fira d'Entitats, celebrada a la Fragata, ha reunit a les entitats Sitges Solidari, Setem, Intermón- Oxfam, Amics de Kamba Béo Neré, Fundació Educació Solidària, Banc de Temps, Ateneu Popular de Sitges, Fundació Gestió i Visió, Oiko Crèdit (Banca Ètica) i Ocularis. Totes elles han mostrat al públic els projectes que realitzen i també s'han pogut adquirir diferents productes de comerç just.

A través del Banc del Temps, s'ha organitzat un punt de bescanvi d'objectes on les persones podien deixar un objecte a canvi d'un altre.

El públic ha gaudit també d'una de les propostes tradicionals, la Xocolatada de Comerç Just, amb la col·laboració del Grup Matas Arnalot i el Forn Enrich. Els beneficis aniran destinats a Càritas-Ajuda Fraterna. 

La primera activitat de les Jornades Solidàries ha culminat amb la lectura del manifest a càrrec de la periodista sitgetana Rita Marzoa. D'entrada el manifest incideix en que “cal buscar petites alternatives al sistema econòmic atual, ja que l'economia de mercat i la globalització són les causes de la pobresa i l'exclusió tan aquí com al tercer món”. 

Per tot això, el manifest comenta que “cal anar cap a l'anomenada economia social i solidaria i banca ética, comerç just, banc del temps...“. Un model d'economia en el que, citant a Arcadi Oliveres “... es tracta d'adoptar estils de vida menys consumistes, eliminant el malbaratament d'energia i de recursos no renovables, el que no significa perdre qualitat de vida”.
 
El cicle de tardor de les Jornades Solidàries continuarà el 16 de novembre amb la xerrada–col·loqui "Economia crítica– Economia social i solidària", a l'Ateneu Popular de Sitges.

La darrera de les propostes serà el Cinefòrum, que es farà al Casal Municipal de la Gent Gran, l'1 de desembre, a dos quarts de set del vespre, i on es projectarà la pel·lícula Inside Job de Charles Ferguson.