Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sitges acollirà la segona edició del Festival Límbic

Aquest esdeveniment se celebrarà els dies 5 i 6 de maig d’aquest any a diferents espais de la vila amb l’objectiu de promoure la cultura i l’ús social del català com a eix central. Durant les dues jornades es realitzaran moltes activitats al carrer gratuïtes.

Sitges serà la ciutat encarregada d’acollir la segona edició del festival itinerant de creació contemporània Límbic, organitzat per Òmnium Cultural, que se celebrarà els propers 5 i 6 de maig de 2023.

Després de l’èxit de la primera edició, on més de 22.000 persones van omplir els carrers de Terrassa, Òmnium reprèn la iniciativa i es conjura amb aquesta vila costanera del Garraf per impulsar, de nou, aquest esdeveniment que té la promoció de la cultura i l’ús social del català com a eix central. “Volem descentralitzar la cultura en català i apropar-la a tots els racons del país i, alhora, treballar colze a colze amb el teixit cultural local. Constatem l’èxit de la primera edició i seguirem vetllant per l’equilibri territorial de l’oferta cultural arreu del país”, explica el president d’Òmnium, Xavier Antich.

"Per a Sitges és un honor acollir aquest nou festival itinerant que permet donar a conèixer part de la indústria cultural del país als nostres carrers, places i equipaments", assegura el regidor de Cultura  de l’Ajuntament de Sitges, Xavier Salmerón. "Gràcies a Òmnium Cultural, la vila recuperarà l'esperit de l'enyorat Festival de Teatre amb multitud d'activitats al carrer gratuïtes per facilitar l'accés a la cultura", afegeix. “Volem que el Límbic sigui un referent de la creació artística contemporània emergent d’aquest país i, sobretot, volem apropar la cultura en català a la gent més jove. La cultura és un dret universal i, a través del Límbic, la difonem perquè tothom hi pugui tenir accés”, reivindica Xavier Antich.

Sota la direcció artística de la productora cultural La Sullivan, el festival Límbic tornarà a omplir carrers, parcs i places aquesta primavera, amb activitats per a tots els públics, totalment gratuïtes i amb els objectius intactes: descentralitzar i democratitzar la cultura en català, fer-la accessible i visible, i brindar oportunitats a la creació que es fa al territori. Tot i que la programació és per a tots els públics, està especialment pensada per al públic més jove.