Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sitges celebra avui dijous l'acte institucional per homenatjar Les Brigades Internacionals

La bandera de les Brigades Internacionals llueix avui al balcó de la Casa de la Vila per homenatjar Les Brigades Internacionals per commemorar el 83è aniversari del comiat de les persones voluntàries que van lluitar en defensa de la República. L’acte institucional de l’homenatge, tindrà lloc avui a les 19 h amb la lectura del Manifest institucional al Saló de Plens, que es podrà seguir en directe per Instagram.

En el marc de les polítiques de memòria història impulsades per la regidoria de Cultura, Sitges celebra avui dijous, a les 19 hores al Saló de Plens, l’acte institucional per homenatjar Les Brigades Internacionals amb la lectura del Manifest per commemorar el 83è aniversari del comiat de les persones voluntàries que van lluitar en defensa de la República. L’acte es podrà seguir en directe per Instagram.

Des de primera hora del matí, la bandera de la República llueix al balcó de la Casa de la Vila. Un gest simbòlic per recordar que fa 83 anys es van acomiadar de Barcelona les persones voluntàries d’arreu del món que van venir a Espanya a combatre el feixisme i lluitar al costat del bàndol republicà contra les tropes del general Franco durant la Guerra Civil espanyola.

L’homenatge de Les Brigades Internacionals es va organitzar l’any passat per primera vegada –tot i que de forma virtual-, després de l’aprovació pel ple de l’Ajuntament de Sitges d’una moció que va presentar el grup municipal de Comuns Verds Sitges amb la finalitat de recordar aquests fets històrics.