Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sitges celebra divendres la festa de gala de la cultura, la Nit de Premis Sitges

La Nit de Premis servirà un any més per reconèixer les aportacions i trajectòries de diferents creadors que han contribuït al desenvolupament de les arts i la difusió de la tradició i la cultura sitgetana.

Sitges celebrarà una nova edició de la Nit de Premis, un referent en l'àmbit de la tradició i cultura local, aquest divendres a la Societat Recreativa El Retiro. La vetllada, presentada per la periodista Rita Marzoa, avança aquest any l'hora d'inici del lliurament de premis a les 19.00 hores. L'entrada a l'acte és gratuïta i estarà limitada a l'aforament de la sala.

Un any més institucions, col·lectius i entitats de la vila que promouen concursos i beques al llarg de l'any reconeixeran les aportacions i les trajectòries de diferents creadors que han contribuït al desenvolupament de la cultura i la tradició sitgetana. Entre els premis més destacats figura la Ploma d'Or i la Distinció Especial 2012 que concedeix l'Ajuntament de Sitges. Un acte que tal com afirma la regidora de cultura, Mireia Rossell, suposa “una mostra clara de la riquesa cultural que existeix a Sitges. Consolidar un esdeveniment d'aquestes característiques és, en moments com l'actual, més important que mai ja que la cultura ha de créixer com a valor a la nostra societat i en totes les generacions”.

Els premis que de moment ja es coneixen són el Trinitat Catasús, que el col·lectiu de Periodistes Locals i Comarcals atorga enguany a Àngel Sala Corbi per la seva labor en el Sitges, Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, i el III Premi de Fotografia Amateur Josep Mª Jornet, concedit per la secció de Fotografia del GES, a l'Associació Finestra Oberta.

Un altre dels reconeixements que es donarà en el transcurs de la vetllada és el XX Concurs Josep Mirabent i Magrans que, en la categoria de cant, ha premiat a la soprano Eleonora Cilli i en la modalitat de cambra al Quintet Ethos. Pel que fa al XXVI Premi Jofre Vilà de Folklore, aquesta edició reconeix a Francesc Parra Mestre el treball Cent  anys de teatre a Sitges, de 1839 a 1936. Història de les companyies teatrals, els músics i els autors locals.

Les arts plàstiques es veuen reconegudes en el XXVI Concurs de Pintura SanVisens i el XVI d'Escultura Pere Jou, que s'han atorgat a Gabriel Perez Bolaño i Laura Ariño López, respectivament. Per altra, en l'àmbit d'estudis Gerard Llorens Decesaris ha obtingut el XXXI Premi Carbonell Gener que atorga el Grup d'Estudis Sitgetans en la categoria de Batxillerat pel treball Josep Roca Pons i el seu compromís amb la llengua i cultura catalanes.