Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sitges celebra el Dia de l’Artista recordant l’arribada de Santiago Rusiñol

Del 17 al 23 d’octubre es programen una desena d’activitats de diferents disciplines commemoraran l’arribada de Santiago Rusiñol a Sitges. L’acte central tindrà lloc el 20 d’octubre amb la lectura del manifest a les 13.30 h al Miramar-Centre Cultural.   Entre les propostes destaquen una plantada de cavallets, dues trobades d’Urban Sketchers i la visita guiada ‘Santiago Rusiñol, l’artista total’ al Museu del Cau Ferrat es farà gratuïtament el 21 d’octubre a les 11 h en català i a les 12 h en castellà.

Sitges commemorarà un any més el Dia de l’Artista per recordar l’arribada de Santiago Rusiñol a la vila el 1891. Per celebrar-ho, entre el 17 i el 23 d’octubre l’Ajuntament de Sitges i l’institut Joan Ramon Benaprès organitzen un programa d’actes de diferents disciplines amb la col·laboració del CIM, els Museus de Sitges, el Cercle Artístic de Sitges, la Diputació de Barcelona i Urban Sketchers Sitges. L’acte central es realitzarà aquest divendres, 20 d’octubre, amb la lectura del Manifest del Dia de l’Artista a les 13.30 h al Centre Cultural- Miramar. El Cercle Artístic de Sitges inaugurarà també aquest mateix divendres a les 18.30 h la mostra ‘Homenatge a Joan Brossa que estarà instal·lada a la Biblioteca Santiago Rusiñol fins al 10 de novembre.

Els Museus de Sitges organitzen aquest dissabte, 21 d’octubre, de 10 a 13 h una trobada d’USK Sitges – Urban Sketchers Sitges per dibuixar en directe alguns dels racons més emblemàtics del Museu Maricel.   

El Consorci del Patrimoni de Sitges programa la ‘Visita guiada Santiago Rusiñol, l’artista total’ aquest dissabte 21 d’octubre que permetrà recorre el Museu del Cau Ferrat a partir de l’obra i la vida de Santiago Rusiñol, considerat un artista total (pintor, escriptor, col·leccionista, viatger i agitador cultural). L’activitat, que és gratuïta, es farà a les 11 h en català i a les 12 h, en castellà.  Per participar-hi cald fer una reserva prèvia a museusdesitges.cat perquè l’aforament és limitat.  

La programació commemorativa del Dia de l’Artista continua diumenge, 22 d’octubre, amb la ‘Visita sitgetana’ a càrrec de Sebastià Giménez i Anna Viadel, que convida a fer un recorregut pels Museus del Cau Ferrat i de Maricel per descobrir obres, espais i anècdotes relacionades amb la vila. L’activitat, que és gratuïta, es farà a les 11 h en català i a les 12, en castellà. Per assistir-hi, cal fer reserva prèvia a la pàgina web de museusdesitges.cat 

També en el marc d’aquesta celebració, el Cercle Artístic de Sitges promou aquest diumenge, 22 d’octubre a les 10 h una plantada de cavallets i una trobada d’Urban Sketchers oberta a tothom. El punt de trobada serà al carrer d’en Bosc, 8 per dibuixar i pintar per l’entorn. 

Des dels Museus de Sitges, també es convoca de 16 a 18.45 h una trobada del grup de l’associació USK Sitges- Urban Sketchers Sitges per dibuixar in situ alguns dels racons més emblemàtics o curiosos de les diferents sales del Museu del Cau Ferrat i del Museu de Maricel. 

La programació continuarà dilluns, 23 d’octubre, amb una jornada de portes obertes a la seu del Cercle Artístic de Sitges per dibuixar al natural de 18 a 20 hores. Per a més informació i inscripció a les activitats de diumenge i dilluns a cercleartisticdesitges@gmail.com

 

Altres activitats del Dia de l’Artista

En el marc de la programació del Dia de l’Artista, també es pot visitar la mostra ‘Art i Mar a Sitges’ impulsada conjuntament pel Cercle Artístic de Sitges i el Reial Cercle Artístic de Barcelona instal·lada al Club Nàutic fins al 15 de desembre. 

Prèviament, es programa avui dijous, 19 d’octubre, el Club de lectura Santiago Rusiñol, moderat per Andreu Bosch, en el qual es parlarà de l’obra “L’Auca del Senyor Esteve” a les 18 h al Museu del Cau Ferrat. Per participar en aquesta activitat gratuïta, cal fer reserva prèvia a la pàgina web de www.museusdesitges.cat

 

El Batxillerat artístic de l’Institut Joan Ramon Benaprès commemora el Dia de l’Artista el 20 d’octubre 

L’alumnat del Batxillerat artístic de l’Institut Joan Ramon Benaprès celebra el Dia de l’Artista amb diverses propostes culturals.  La jornada començarà a les 8 del matí amb la inauguració del mural al pati d’aquest equipament educatiu. I a partir de les 9 es realitzarà una sessió de dibuix al natural al Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges (CIM). Posteriorment, a les 12 del migdia, tindrà lloc una sessió de Sketching per practicar el dibuix in situ a partir de l’observació directa d’alguns dels espais més emblemàtics del centre de Sitges com el Mirador del Museu de Maricel i paisatges davant el mar.

 

Commemoració del Dia de l’Artista per recordar l’arribada de Santiago Rusiñol el 23 d’octubre de 1891 a Sitges

 El 23 d’octubre se celebra el Dia de l’Artista en commemoració del dia que va arribar Santiago Rusiñol a Sitges, un 23 d’octubre de 1891. Aquella visita casual va canviar la història cultural de la vila, va marcar el Modernisme i va impactar de ple en l’obra del mateix Rusiñol. El Cau Ferrat, com a casa-taller de l’artista va acabar esdevenint el Temple del Modernisme i l’escenari per exposar les seves obres i col·leccions.

Galeria d'Imatges