Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sitges celebra el Dia Internacional de la Música

Diferents formacions, músics i estudiants de música actuaran dissabte en el marc de la celebració que es commemora el 21 de juny, des del 1982.

Diferents actuacions i un cercavila conformen la programació prevista per celebrar el Dia Internacional de la Música a Sitges. Una diada que es commemora el 21 de juny, però que aquest 2012 a Sitges tindrà lloc el proper dissabte 30. Joventuts Musicals organitza l'activitat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sitges.
 
A les sis de la tarda, la Suburband recorrerà els carrers de la vila, des de la Societat Recreativa El Retiro fins al Passeig de la Ribera, passant pel Cap de la Vila i els carrers Parellades, Marqués de Montroig, Plaça de la Indústria i Primer de Maig. Simultàniament al Passeig, a l'alçada del carrer d'Espanya, els alumnes de Gemma Casanova oferiran un concert d'orquestra de guitarres, a les sis de la tarda. Una hora més tard serà el torn de la Suburband i, a dos quarts de vuit del vespre, els alumnes de la mestra Alejandra Villar d'una banda oferiran peces a piano i guitarra, i de l'altra, presentaran diferents formacions que interpretaran cançons pròpies i també versions. La cloenda del Dia Internacional de la Música tindrà lloc al mateix espai, a partir de dos quarts de nou, amb l'actuació a càrrec de diversos músics tant professionals com amateurs de Sitges.

El president de Joventuts Musicals a Sitges, Raúl López, ha explicat que “l'objectiu d'aquesta celebració és que, a banda de considerar la qualitat de l'oferta, sigui el més participativa possible”. Per part seva, la regidora de Cultura, Mireia Rossell, creu que “és important que professionals, amateurs i estudiants comparteixin escenari i una passió comuna, a l'hora que s'impregnen de diferents estils musicals”.

El Dia Internacional de la Música va ser creat al 1982 per l'aleshores ministre de Cultura francès, Jack Lang.