Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sitges celebra el Dia Internacional dels Museus

La Jornada de Portes Obertes als Museus i l'acte literari, amb la lectura de proses poètiques de Santiago Rusiñol, al Museu Romàntic van centrar els primers actes que continuen avui i demà diumenge.

Ahir divendres es va celebrar en diferents localitats el Dia Internacional dels Museus. Una commemoració a nivell mundial, que pretèn subratllar el paper dels museus com a preservadors del patrimoni i la seva importància en la difusió de la cultura.

Sitges, s'ha afegit a la commemoració en un cicle d'activitats des de divendres fins diumenge, organitzades pel Consorci del Patrimoni de Sitges, amb la finalitat d'apropar els museus als sitgetans i els visitants.
  
Els actes van començar divendres amb una jornada de portes obertes al Romàntic i la Fundació Stämpfli i l'exposició sobre els obres del Cau Ferrat instal·lada al Miramar. El mateix divendres a la nit els tres espais van celebrar unes visites guiades a càrrec de diferents experts en l'obra exhibida. A més de l'apartat relacionat amb els museus tambè va haver un moment per la literatura. El Museu Romàntic va acollir l'acte literari, amb la lectura de proses poètiques de Santiago Rusiñol, que van anar a càrrec de Cèlia Sánchez-Mustich, August Bover, Xavier Gimeno, Joan Duran i Vinyet Panyella. 

Les activitats del Dia Internacional dels Museus continuen avui dissabte i diumenge, amb els nens i nenes com a protagonistes. L'Edifici Miramar ha acollit aquest matí i aquesta tarda un taller per a fer punts de llibre. El taller ensenya a crear punts de llibre i a pintar-los. 

El taller continuarà demà diumenge a les 11 del matí, amb el que finalitzaran els actes del Dia Internacional dels Museus.