Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sitges celebra la diada de Sant Bartomeu

Els balls populars protagonitzen la Matinal i la sortida d'Ofici en el dia gran de la Festa Major de Sitges.

Sitges ha viscut avui divendres la tradicional sortida d'Ofici amb l'actuació de tots els balls populars i músics, un dels moments més emotius de la celebració, una sortida que ha recorregut els pocs metres entre el Baluard i la plaça de l'Ajuntament, i que ha congregat una multitud entre participants i espectadors.

Una estona abans però, l'Esglèsia Parroquial ha celebrat l'Ofici concelebrat en honor a Sant Bartomeu, patró de la vila, un ofici que ha estat presidit pel bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo Artigas. A l'ofertori, la colla del Drac, que compleix 90 anys, ha realitzat l'ofrena en nom de tot el poble, un moment que no s'ha volgut perdre la mateixa bèstia, que era present en l'interior de l'Esglèsia.

La diada de Sant Bartomeu ha despertat avui, en despuntar el dia, amb la sortida matinal dels entremesos, els balls populars i músics pels carrers de la vila. Com és costum, la Comissió i els regidors han obsequiat a les senyores amb flors. El seguici ha finalitzat a la plaça de l'Ajuntament.


Més informació:

> Consulta els actes previstos per avui