Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sitges celebra la Diada de Sant Jordi amb una programació cultural online

Una lectura de textos literaris a les 12 hores obrirà la programació de Sant Jordi prevista per avui 23 d’abril. Posteriorment, a les 5, es farà l’Hora del conte amb la lectura de la llegenda de Sant Jordi i a les 19 hores tindrà lloc la presentació de les novetats literàries locals a càrrec dels seus autors i autores. Tota la programació es podrà seguir a través del canal de youtube de l’ajuntament de Sitges i de la pàgina de Facebook de l’Ajuntament. Paral·lelament, entitats i associacions de la vila organitzen també propostes per gaudir de la Diada de Sant Jordi.

Sitges celebrarà avui 23 d’abril un Sant Jordi digital en ple confinament i mantenint la tradició de regalar i rebre roses i llibres, malgrat l’estat d’alarma a causa de la crisi sanitària del coronavirus. L’Ajuntament de Sitges presenta una Diada amb una programació cultural online al llarg del dia que es podrà seguir a partir de les 12 hores a través del Facebook i canal de Youtube de l’Ajuntament de Sitges.

A les dotze del migdia, el personal de les dues biblioteques de Sitges (Santiago Rusiñol i Josep Roig i Raventós) llegiran fragments de les seves novel·les o contes preferits i també obres d’escriptors que aquest any 2020 són protagonistes amb motiu del centenari del seu naixement com Ray Bradbury, Joan Perucho i Gianni Rodari.

Posteriorment, a les cinc de la tarda, Montse Panero explicarà un conte amb tres  versions sobre ‘La Llegenda de Sant Jordi’ de la mà dels seus protagonistes. Qui diu la veritat? Aquesta activitat divertida i educativa s’inclou en el marc de L’hora del conte.

Més tard, a les set del vespre es podran veure les presentacions amb algunes novetats literàries i també les obres que han publicat en els darrers 12 mesos de les escriptores i els escriptors locals.

En aquesta proposta hi participaran: Monika Zgustovà amb la novel·la ‘Un revòlver per sortir de nit’; Joan Duran i Ferrer amb el poemari ‘Nua cendra’; August Bover Font amb el poemari ‘Tornaveu’; l’autor Simón Lelièvre juntament amb Judith Albors, que ha fet les il·lustracions del poemari ‘La lectora del viento’; Xavier Gimeno Grasa amb ‘Ofici de bastardia’; Josep Maria Tubau Gallinat amb la novel·la ‘Aquella noia de l’anell’; Eugenia Kleber amb la novel·la ‘Terrible intimidad’; Jordi Serra amb la novel·la ‘El poder sense límits’; Romina Delmastro amb el còmic ‘Átomo. Sus aventuras y la pastilla de Marakolartha’; l’artista Pilar Mena, que ha fet les il·lustracions d’El Tresor del Calau, un conte infantil escrit per Meritxell Margarit; Noemí Primo presentarà el llibre de creixement personal que ha escrit juntament amb Marga Gabaldà La ‘Armonía del orden: Mente y espacio’,  i Vinyet Panyella presentarà l’estudi introductori ‘Santiago Rusiñol. Mis hierros viejos’.  

La regidoria de Joventut també proposa una activitat original per al Sant Jordi virtual amb l’objectiu de difondre la cultura del llibre i publicarà el 23 d’abril a les 17 hores un vídeo sobre com es fa una llibreta o un dietari de confinament per regalar i amb materials que es tinguin a casa. Aquesta producció audiovisual quedarà penjada 24h a les stories d’Instagram i Facebook. 

La regidoria de Cultura convida a participar al concurs de fotografies relacionades amb la celebració de Sant Jordi des de casa amb imatges divertides, enginyoses, curioses i amb sentit de l’humor. Per participar-hi només cal posar imaginació des del confinament, seguir el compte d’Instagram @CulturaSitges, penjar la fotografia utilitzant l’etiqueta #SantJordiSitges20 i mencionar els comptes de l’@AjSitges i de @CulturaSitges. El concurs oferirà premis molt culturals ja que se sortejaran 10 entrades dobles per a espectacles de #LaPregonera.

Paral·lelament, entitats i associacions de la vila organitzen també propostes per gaudir de la Diada de Sant Jordi.

Venda de roses i llibres 

La Regidoria de Promoció Econòmica amb la col·laboració de 3 quioscos i 3 floristeries de la vila ha posat en marxa una campanya per poder conservar la tradició de celebrar Sant Jordi amb les roses i els llibres, malgrat el confinament per la crisi sanitària de la Covid-19.

Els quioscos són considerats serveis essencials i dins dels seus establiments es podran adquirir llibres. A més, el Quiosc de l’Alba i Boutique de la Premsa també han optat pel servei d’enviar llibres a domicili amb l’objectiu d’estalviar desplaçaments fins als establiments.

 

Floristeries amb servei a domicili

 

Floristeria Mirabent

 

Telèfon:

 

93 894 38 09 / 676 14 11 85

E-mail:

floristeriamirabent@gmail.com

Facebook:

https://ca-es.facebook.com/FloristeriaMirabent

Instagram:

https://www.instagram.com/floristeriamirabent/

   

Floristeria Kizuna Arte Floral Sitges

Telèfon:

930 115 627 / 672 066 428

E-mail:

atelier@kizunaartefloral.com

Facebook:

https://www.facebook.com/Kizunafloralart/

Instagram:

https://www.instagram.com/kizunaartefloral/ 

 

 

 

Art Natura Taller Floral

Telèfon:

678 61 23 61

E-mail:

artnaturasitges@gmail.com

Facebook:

https://ca-es.facebook.com/artnaturasitges/

Instagram:

https://www.instagram.com/artnaturasitges/

Web:

https://artnaturasitges.com/

 

 

Venda de llibres

 

Quiosc de l’Alba  (enviament de llibres a domicili)

Adreça: carrer Àngel Vidal, 33

Telèfon: 93 811 10 76 / 622 054 824

Email:               Carlosbatalla47@gmail.com

Facebook:        https://www.facebook.com/Quiosc-de-LAlba-635052049877488/

Instagram:        https://www.instagram.com/carbat50/

 

 

Universal Papereria

Adreça: Passeig de Vilafranca, 9

 

 

Boutique de la Premsa (servei a domicili)

Adreça: carrer de les Parellades, 44

Telèfon: 938944552

WhatsApp: 677095571

e-mail: Bdp.3939@lagardere-tr.es

 

 

 

#SantJordiSitges20