Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sitges celebrarà el Correllengua 2021 del 16 al 18 de setembre

El programa d’actes inclou conferències, un concert, un vermut i glosa amb les primeres espases de la improvisació de versos sobre música popular, i la tradicional lectura del manifest i la lectura dels textos de l’homenatjada d’aquest any, l’escriptora Isabel-Clara Simó.

Sitges se suma un any més al Correllengua, del 16 al 18 de setembre, amb una programació d’actes culturals i musicals. Enguany el Correllengua celebra la seva 25a edició amb l’homenatge a l’escriptora d'Alcoi, Isabel-Clara Simó. 

La conferència ‘Rumors i mentides sobre llengua catalana’ a càrrec d’Enric Gumà, a l'Espai Cultural Pere Stämpfli -seu del Grup d’Estudis Sitgetans (GES), donarà el tret de sortida al Correllengua 2021 de Sitges, el dijous 16 de setembre, a les 19 hores. Durant l’acte Gumà també presentarà els seus darrers llibres ‘El català tranquil’ i ‘Molt a favor’. 

La programació continuarà divendres 17 de setembre, amb la conferència ‘Isabel-Clara Simó: la llengua, el país, la llibertat’, a càrrec de l’escriptora i professora vallenca, Margarida Aritzeta, Creu de Sant Jordi 2018, a les 19 hores a la Biblioteca Santiago Rusiñol. En aquests dos actes l’aforament és limitat i la reserva es farà per ordre d’arribada.

El Correllengua 2021 clourà amb un seguit d’actes programats el dissabte 18 de setembre a l’Hort de Can Falç. Les propostes començaran amb la lectura del Manifest del Correllengua a les 11.30 hores, i la lectura dels textos de l’homenatjada Isabel-Clara Simó amb acompanyament musical de clarinet, a càrrec de No em Toquis la Tecla.

A continuació, a les 12 hores es programarà el Vermut i glosa amb les primeres espases de la improvisació de versos, a càrrec de Cor de Carxofa sobre música popular. L’activitat és gratuïta però per assistir als dos actes del Correllengua, que es faran al matí, cal reservar entrada a https://bit.ly/GlosaSitges.

A la nit, a les 22 hores, tindrà lloc el concert del grup reggae, rock i ska, La Fera, que hi presentarà el seu primer disc ‘Brama’ per posar el punt final al Correllengua 2021. Per assistir-hi cal també reservar l’entrada a https://www.inscriu.me/ca/correllengua-sitges-2021-concert-de-la-fera-hort-de-can-falc.

 

Correllengua

Com cada any, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL), com a entitat impulsora del Correllengua al Principat i la Catalunya Nord, pretén a través de la vida i l’obra d’un autor, reivindicar la llengua, la cultura i els anhels del poble català. 

 

                                         

Programació: CORRELLENGUA 2021

 

Dijous 16 de setembre


19 h    Espai Cultural Pere Stämpfli-seu del Grup d’Estudis Sitgetans

           Enric Gomà parlarà de “Rumors i mentides sobre la llengua catalana” i 

           presentarà els seus darrers llibres.


Divendres 17 de setembre
19 h     Biblioteca Santiago Rusiñol

            Conferència “Isabel-Clara Simó: la llengua, el país, la llibertat” a càrrec de

            l’escriptora i professora vallenca Creu de Sant Jordi 2018, Margarida Aritzeta.

 

(Per a aquests dos actes l’aforament és limitat, la reserva es farà per ordre d’arribada)

 

 

Dissabte 18 de setembre


11:30 h Hort de Can Falç

              Lectura del Manifest del Correllengua i Lectura de textos de l’homenatjada,

              Isabel-Clara Simó amb acompanyament musical de clarinet, a càrrec de No         

              em toquis la Tecla.

12 h   Hort de Can Falç

          Vermut i glosa a càrrec de Cor de Carxofa, amb les primeres espases        

           catalanes de la improvisació de versos sobre música popular.

           Reserva prèvia: https://bit.ly/GlosaSitges


22 h  Hort de Can Falç

         Concert del grup de reggae, rock i ska La Fera.

          Reserva prèvia: enllaç.