Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sitges homenatja al pintor i dibuixant Andreu Raginel

En la seva casa-estudi, situada al carrer Rafael Llopart, s’ha descobert la seva placa, que el recorda un any després de la seva mort.

El reconegut pintor i dibuixant Andreu Raginel, que va morir fa un any, ha rebut un homenatge especial aquesta tarda, a la seva casa-estudi, coneguda com “El Palauet”, situada al carrer Rafael Llopart 82.

En l'homenatge, la Regidora de Cultura Mireia Rossell, acompanyada de regidor de l'equip de govern Jordi Mas, i del gran amic de Raginel, Jesús Saumell, que va ser el seu marxant, han descobert la rajola que recorda l'artista.

La Regidora de Cultura Mireia Rossell ha comentat que era un acte especial “perquè recorda a un artista que va estimar Sitges durant molts anys, i que ens ha cedit el seu llegat perquè continuï viu entre nosaltres”

El dibuixant Jesús Saumell, molt emocionat, ha comentat que “Raginel és un exemple dels molts artistes que han vingut a Sitges a viure, i que han ajudat a convertir-lo en una vila emblemàtica unida a l'art”.

Els parlaments han finalitzat amb la lectura, per part de Mireia Rossell, d'una rondalla de Saumell, on la temàtica és la història d'amor entre una parella de gossos, inspirada amb Romeu i Julieta.

Tot seguit, s'ha procedit al descobriment de la placa, i  la jornada de portes obertes a la casa de Raginel, on en els seus 4 pisos hi ha centenars de quadres, ceràmiques i escultures, realitzades al llarg de la seva trajectòria, i que s'han conservat fidelment.

La placa que porta el seu nom a la casa – estudi, està protagonitzada per una imatge: la del personatge del rodamón Sr. Narcís, que es va popularitzar en els dibuixos publicats el setmanari L'Eco de Sitges i que va ser objecte d'un llibre “El Senyor Narcís”, publicat l'any 1993.