Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sitges impulsa el fantàstic a Cannes

El projecte Fantastic 7 i altres trobades amb la indústria centren l’agenda del Festival de Sitges a La Croisette.

L’aparador cinematogràfic més important del món ja ha engegat la seva 72a edició. Durant dotze dies, el millor cinema del planeta se cita a la localitat costanera de Cannes, on el Festival de Sitges hi tindrà una presència destacada en els propers dies com a impulsor del projecte Fantastic 7 i altres esdeveniments amb la indústria.

El Festival de Sitges –conjuntament amb el Marché du Film del Festival de Cannes i el fundador de Blood Window, Bernardo Bergeret– han creat Fantastic 7, un fòrum destinat a fomentar el talent dins de la indústria del gènere i afavorir la seva connexió amb socis comercials potencials. Fantastic 7 celebrarà la seva primera edició el proper diumenge 19, de 12h a 14h, al Palais K, apadrinada pel director J.A. Bayona.

La iniciativa exhibeix set propostes presentades per set festivals d’arreu del planeta, que tenen en el gènere fantàstic un dels trets d’identitat a través de la seva programació. A més del Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, els altres festivals que formen part de la iniciativa són: el Festival Internacional de Cinema Fantàstic Bucheon, el Festival Internacional de Cinema del Caire, el Festival Internacional de Cinema en Guadalajara (Mèxic), el Festival Internacional de Cinema i Premis de Macao, el South by Southwest i el Festival Internacional de Cinema de Toronto. El projecte que presenta Sitges és la nova producció del cineasta Juanma Bajo Ulloa, Baby.

Els festivals de cinema fantàstic es tornaran a trobar la tarda de diumenge, a les 18h, al Fantastic Fanatics Mixer, un esdeveniment que reuneix els actors clau en el camp del gènere. Tots els directors, distribuïdors, compradors i programadors de festivals de la indústria del fantàstic estan convidats a aquesta sessió de networking a la Plage des Palmes.

Sitges també tindrà presència al certamen francès a través del seu subdirector, Mike Hostench, que divendres 17 de maig, a les 15h, moderarà una taula rodona dedicada a la productora nord-americana XYZ Films, responsable de títols de gènere com The Raid, The Invitation o Mandy –presentats al Festival– entre molts altres.

Dilluns 19 de maig, una nova trobada dels partners del Fantastic 7 tindrà lloc a les 17h a l’estand de Catalan Films, a mode de celebració d’una iniciativa que brinda per un futur llarg i fructífer.

Activitats Sitges Film Festival a Cannes

XYZ
Divendres, 17 de maig
American Pavilion, 15h

Fantastic 7
Diumenge, 19 de maig
Palais K, 12h 

Fantastic Fanatics Mixer
Diumenge, 19 de maig
Plage des Palmes, 18h 

Cocktail Catalan Films
Dilluns, 20 de maig
Estand CF, 17h