Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sitges Next  2020 explora el futur i la innovació en comunicació amb un format híbrid

La cinquena edició del festival de la innovació en comunicació se celebra avui i demà en format virtual i gratuït, que ha mantingut íntegra la programació, tot i l’actual situació sanitària.

El Sitges Next, el festival de la innovació en la comunicació ha arrencat aquest dijous una edició especial marcada per la pandèmia del coronavirus. La Covid-19 ha obligat a reinventar el festival i la seva relació amb el públic. El certamen manté un escenari a l’Hotel Calípolis de Sitges des d’on intervenen la majoria de ponents, mentre que el públic, prop de 900 inscrits, pot seguir tots els continguts de manera gratuïta a través de les seves pantalles a distància.  

En aquesta cinquena edició la benvinguda s’ha realitzat des de l’Hotel Calípolis, sense la presència de públic. L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha agraït a l’organització que “hagin tirat endavant aquest festival tot i els inconvenients generats a causa de la pandèmia”. La cultura és un motor de creixement econòmic “des de l’Ajuntament de Sitges apostem fermament per les indústries culturals perquè genera ocupació i fomenta la creativitat”. “Estem treballant en aquesta línia per diversificar l’activitat econòmica des de la innovació, de forma complementària al cinema i en la promoció de Sitges com a plató natural”, ha afegit l’alcaldessa

El director del Sitges Next, Xavier Duran, ha reconegut que “ens fa especial il·lusió poder celebrar el Sitges Next en un any ple d’incerteses. El festival ens dóna il·lusió i esperança”. Xavier Duran ha afegit que “des dels inicis, el Sitges Next ha tingut la voluntat de ser un espai de coneixement, d’innovació, de reflexió de compartir i, sobretot, un espai on es miri el futur i es donin indicadors de què vindrà.   

El vicedegà de relacions públiques del Col·legi de màrqueting i la comunicació de Catalunya, Àlex Marquina, considera que “en aquest moment tan complicat el nostre sector pot ajudar a revitalitzar l’economia i pensem que aquestes jornades mostraran perfectament aquest exemple de superació i innovació en el màrqueting comunicació i publicitat”.

El festival programa una diversitat de contingut amb una dotzena de ponències, casos, diàlegs i experiències sobre les noves tendències en comunicació, amb diferents convidats de prestigi internacional. El programa d’aquesta cinquena edició compta amb la participació de professionals de primer nivell, com Gabriele Palma (Casa SEAT), Gustavo Martínez (The Cyranos Group), Guido Rosales (Top Line Marketing), Danilo Lauria (AQP), Franco Martino (Ferrero), Nacho Padilla (Ajuntament de Barcelona), Eduard Voltas (Time Out), Xavier Verdaguer (Imagine Creative Center), Hugo Olivera (Full Cicle Karma), José Maria Batalla (La Casa de Carlota), Quino Fernández (AticcoLab), Laia Zanon (Wildbytes), Anna Moragas (WoorldCoo), el Dr. Bonaventura Clotet (IrisCaixa), Manel Prat (Bonpreu), i les productores Canadá i Agosto. 

La programació del Next també s’enriqueix amb quatre ponències aportades pel Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya, a càrrec de Ferran Rodés (President Executiu ISP), Sílvia Sivera (Universitat Oberta de Catalunya-UOC), Sílvia Hernández (Professional independent), Jordi Pi i Àlex Marquina (Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals-CCMA). 

 

Premis Impacte 2020 

L’esdeveniment suma enguany el lliurament dels Premis Impacte, que atorga el Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya, als projectes, professionals i empreses que més impacte han generat en la societat catalana durant el darrer any. Els guardons es lliuraran dijous 26, a les 12.30 hores, en format online i suposaran un reconeixement al millor màrqueting i comunicació del darrer any, a partir de les deliberacions d’un jurat interdisciplinari format per Dani Campmany, director creatiu de Snoop; Marta Catasús, Media Strategy Planner a Brico Depot; Carles Cuní, co-fundador del Grup Flaix; Marta Díez, Business Director & Executive Partner a BeAgency; Víctor Gutiérrez, Head of Strategy & Innovation a Havas Media Group; Mercedes Piera, Consultora de relacions públiques i protocol a MP Public Relations Services; Mireia Pousa, Head of Media and Branded Content Strategy a Naturgy, i Gemma Sorigué, CEO a Deliberry. 

A més, el festival també incorpora la participació de l’Associació de Productores de Cinema Publicitari (APCP). Dues de les productores més premiades darrerament (Canadà i Agosto) exposaran els seus casos d’èxit. 

El Sitges Next és un festival impulsat per les regidories de Promoció Econòmica i Cultura de l’Ajuntament de Sitges i organitzat per l’Associació Sitges Next. El certamen està dedicat a impulsar la innovació en comunicació de marques, agències, startups i creadors tecnològics.