Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sitges obté la distinció de Viles Florides amb dues Flors d’Honor

La vila rep el distintiu per la conservació i estat dels seus parcs i jardins, per la seva riquesa paisatgística i per la celebració de la Festa del Corpus. El programa també ha reconegut la tasca de 13 municipis més d’arreu de Catalunya.

El Jurat de Viles Florides, format per professors universitaris, investigadors i professionals del sector ornamental, ha atorgat a Sitges dues Flors d'Honor. El regidor de Medi Ambient, Ignasi Garrigó, va ser l'encarregat de recollir el reconeixement atorgat a la vila.

El programa Viles Florides està impulsat per la CHOC (Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya) en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, el Consorci de Comerç de Catalunya i l'Agència Catalana de Turisme.

El Parc de Terramar, Can Pei i el Passeig Marítim, entre altres espais verds, van ser les localitzacions que el jurat d'aquesta edició va poder valorar. Una visita guiada que va comptar amb la participació del regidor el regidor de Turisme, Jorge Carretero; el regidor de Medi Ambient, Ignasi Garrigó; i el regidor de Via Pública, Lluís Marcé.

A més dels espais verds, el Jurat també va tenir ocasió de visitar la 72ª Exposició Nacional de Clavells als Jardins del Retiro de la mà de la Presidenta de la Comissió de Corpus, Montse Curtiada. La tradició en la celebració del Corpus ha estat un altre dels factors que ha valorat molt positivament el Jurat de Viles Florides.

El distintiu reconeix així la tasca de l'administració en la millora i la protecció del patrimoni vegetal i la gestió sostenible dels espais verds, així com la promoció d'activitats de conscienciació ciutadana, educació ambiental i la potenciació dels espais verds com atractiu turística de la vila.

L'objectiu del programa és promoure entre els municipis els espais verds. Una Vila Florida és més sostenible, ja que els espais enjardinats redueixen els nivells de contaminació de l'aire, regulen el clima local, redueixen els nivells de soroll, afavoreixen la fauna urbana que controla les plagues i absorbeixen més aigua de les pluges. També implica una millora la qualitat de vida dels ciutadans, perquè els habitants de poblacions amb més espais verds tenen una millor percepció de la seva salut, més benestar psicològic i més capacitat de concentració, entre d'altres.

Actualment 17 municipis catalans de 10 comarques diferents estan adherits al projecte Viles Florides.