Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sitges reivindica el món de la poesia, amb la Festa de la Poesia

Els poetes homenatjats van ser rebuts a la Plaça de l'Estació, per una comitiva, encapçalada per l'alcalde Miquel Forns, i amenitzada per una banda musical.

Sitges celebra la genuïna Festa de la Poesia des de divendres fins diumenge. Es tracta de la sisena edició d'una mescla d'homenatge, festa i poesia que portarà enguany al municipi set poetes de llargues, reconegudes i vocacionals trajectòries d'aquesta disciplina artística. Jordi Pàmias, Vicenç Lorca, Rosa Font, Josep Pedrals, Meritxell Cucurella-Jorba, Jordi Valls i el poeta de Santiago de Cuba, Rodolfo Häsler. Tots ells mostren la seva autenticitat en diferents espais de la vila.  

La Festa va arrencar divendres a la tarda. amb la rebuda als Poetes a la Plaça de l'Estació, per part d'una comitiva encaçalada per l'alcalde de Sitges Miquel Forns, diferents membres de l'equip de govern i les pubilles sitgetanes. Després van ser obsequiats amb flors comestibles, una nena els va llegir un poema, i l'esplai de Dansa del Casino Prado va oferir una exhibició artística. Tot seguit es va iniciar un cercavila pels carrers de sitges, amenitzats per una banda musical. Al llarg del cercavila diferents poetes, artistes i actors com Anna Barrachina, Pere Tàpies, Carles Arola o Carme Sansa, van llegir diferentes poemes i textos des de diferents balcons de Sitges. La festa va continuar a la nit amb l'espectacle poètico musical a càrrec d'Anna Roig i l'ombre de ton Chien.

Les activitats de la Festa de la Poesia continuaran avui dissabte amb el taller infantil, al Museu Romàntic, l'acte dels Poetes a casa, a la casa de Pere Stàmpfli, l'espectacle d'ombres xineses "Captura d'ànimes" al Palau del Rei Moro i l'acte central amb el Recital de Cloenda, amb la intervenció dels poetes homenatjats, i amenitzats amb la música de la cantant Mone i el guitarrista Pau Figueras, que es celebrarà aquesta nit als Jardins de la Societat El Retiro.