Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sitges serà la ciutat convidada al festival d’arquitectura 48H Open House Barcelona

El certamen es farà el 23 i 24 d’octubre amb l’arquitectura mediterrània com a eix central i l’arquitecte José Antonio Coderch de Sentmenat com arquitecte homenatjat.

Sitges participarà, per primer cop, en el festival d’arquitectura 48H Open House Barcelona, que es farà els dies 23 i 24 d’octubre en diferents ciutats catalanes. Aquestes jornades tindran l’arquitectura mediterrània com a eix vertebrador i José Antonio Coderch de Sentmenat serà l’arquitecte homenatjat. Precisament, Coderch va ser arquitecte municipal a Sitges i hi va deixar empremta.

En l’edició del 2021 del festival, ja se sap que es podran visitar 227 edificis, es faran 27 itineraris guiats i 21 de lliures, a través de les ciutats participants, que són Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Sant Joan Despí, Santa Coloma de Gramenet, Vilassar de Dalt i, aquest any com a ciutat convidada, també Sitges.

L’Open House Barcelona organitzarà visites a edificis del passeig, com el Chiringuito, el Pic-Nic, la piscina Maria Teresa o el Kansas, a més del conjunt de diversos equipaments públics, així com construccions de l’arquitecte Coderch al carrer de Sant Muç. La voluntat d’aquest festival d’arquitectura és apropar a tothom edificis i construccions que normalment no són visitables i posar-les en valor, dins d’un context arquitectònic. 

El regidor de Cultura de Sitges, Xavier Salmerón, creu que “formar part de l’Open House Barcelona ens permet posar en valor el nostre patrimoni arquitectònic i difondre’l, de la mà d’un festival internacional amb experiència”. Salmerón es mostra convençut que “aquesta primera participació de Sitges segur que no serà l’única, perquè el nostre municipi té moltes mostres de diferents tipus d’arquitectura que són de gran interès”.

El pròxim 8 d’octubre es donaran a conèixer totes les activitats, horaris i el programa d’actes del 48h Open House Barcelona 2021. La programació sitgetana ha estat organitzada per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Sitges amb Beli Artigas com a comissaria de l'edició de 2021.

Més informació a: https://www.48hopenhousebarcelona.org/ .