Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sitges va tancar amb èxit el Carnaval de 2012

L’avançament de l’horari de les rues i el canvi en el tram final del recorregut van permetre als diferents cossos de seguretat treballar per separat en els dos moments de màxima afluència del Carnaval.

Amb l'Enterro de Sa Majestat Carnestoltes, el Carnaval de Sitges va posar el punt i final a una setmana intensa i plena d'activitats que va atreure l'atenció de milers de persones. El canvi d'horari de les rues i la modificació en el tram final del recorregut van ser les dues novetats més destacades d'un Carnaval que va mobilitzar 2.500 participants i 50 carrosses.

Pel que fa a l'avançament de l'hora de sortida de les rues, el regidor de Tradicions i Festes, Magí Almirall, va afirmar que “ha estat un canvi positiu, però cal continuar treballant per polir algunes qüestions sobretot en el tram final del recorregut”. “Entre altres coses, el canvi d'horari ha permès posar tanques més baixes, la qual cosa ha generat un ambient més pròxim entre el públic i els participants”, va assegurar Almirall.

Els canvis promoguts per l'organització amb l'objectiu de millorar la seguretat van fer possible a la Policia Local i als Mossos d'Esquadra treballar per separat els dos moments de més afluència del Carnaval: les rues i la gent pels carrers de durant tota la nit. El resultat va ser un Carnaval sense incidències greus i amb menys atencions que anys anteriors. El regidor de Prevenció, Seguretat i Mobilitat, Francisco Castillo, va destacar la normalitat amb la que van transcórrer, tot el Carnaval ja que “no s'ha hagut de lamentar cap incidència remarcable”.

En total, el dispositiu de seguretat va desplegar durant aquells dies més de 1.100 efectius entre els diferents cossos de seguretat i d'emergències. L'Alcalde de Sitges, acompanyat  pel regidor de Prevenció i Seguretat; i el regidor de Tradicions i Festes, el President de la Comissió de Carnaval així com pels responsables de seguretat al territori, van recórrer durant la matinada de dimarts els diferents punts de seguretat del dispositiu, en els quals van tenir l'ocasió de visitar l'Hospital de Campanya, situat al Club de Mar, el Dispositiu d'Atestats o l'operatiu que s'organitza a l'estació de Renfe.

L'Inspector de la Policia Local, Rafael Pino, va assegurar que “hi ha hagut una disminució destacable pel que fa al nombre d'alcoholèmies, a més de menys situacions conflictives al carrer. Crec que els agents han fet una bona feina tenint en compte la complexitat que suposa treballar en un esdeveniment en el que es concentra un número tan elevat de persones”. Cal tenir en compte que el dispositiu de la Policia Local no es limita als dies de les Rues si no que engloba tota la setmana del Carnaval, des de Dijous Gras fins a Dimecres de Cendra.

El President de la Comissió de Carnaval, Isaac Bielsa, es va mostrar satisfet pel transcurs del que ha estat el seu primer Carnaval al capdavant de la Comissió. Un  Carnaval que, segons ell, passarà a ser recordat pels canvis que s'han pogut emprendre “gràcies al treball i la col·laboració amb les entitats i les colles que han fet que el canvi d'horari hagi estat possible, i han ajudat a que el final de les rues s'hagi produït de manera fluida”.

El dispositiu que va viure Sitges durant el Carnaval també va comptar amb la participació de la Regidoria de Via Pública que va ser l'encarregada de vetllar per la neteja dels carrers de Sitges. En aquest sentit, el regidor Lluís Marcé va afirmar que “la feina que s'ha fet amb els efectius disponibles ha estat òptima. Ara cal trobar un àrea de millora en la conscienciació dels veïns, quan demanem que s'abstinguin de treure les escombraries al carrer durant els dies de les rues”.


(Publicat el 23/02/2012)