Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Torna el Festival Jazz Antic de Sitges amb una programació àmplia

El Mercat Vell esdevé la seu neuràlgica del certamen que se celebrarà enguany del 6 al 10 d’abril. Més de 50 artistes hi actuaran des de dimecres i fins diumenge per oferir gairebé una vintena de concerts. La Parade 2022 Jazz Antic Sitges, les audicions escolars i el concert de la trombonista, cantant i compositora australiana Shanon Barnett són alguns dels actes principals del festival.

El Festival Jazz Antic de Sitges amplia la seva programació per passar de 4 a 5 dies. Del 6 al 10 d’abril actuaran més de 50 músics locals, bandes emergents de Catalunya i de la resta de l’estat i amb projecció internacional. En total hi haurà gairebé una vintena de concerts des del dimecres i fins diumenge.  

La novena edició del certamen, que s'ha presentat aquest dijous al Centre d'Interpretació de la Malvasia (CIM), estrenarà el Mercat Vell com a seu del festival, i els sopars i els concerts es realitzaran a diversos restaurants i cafeteries de la vila.

El regidor de Cultura, Xavier Salmerón, explica que “torna el Jazz Antic de Sitges amb tota l’esplendor habitual després d’una edició al 2021 limitada per les restriccions pandèmiques” i afegeix que “ampliem amb un dia més la programació del festival i concentrem la major part de l’activitat al Mercat Vell”. Xavier Salmerón afegeix que “es tracta d’un festival d’alt nivell que contribueix a nodrir l’oferta cultural de la vila”.

El director artístic del Festival Jazz Antic de Sitges, Joan Pinós, assegura que “aquest és un any de reprendre el camí, de continuar-lo després que en els dos últims anys ens vam veure obligats a reorientar alguns actes”. El músic sitgetà afegeix que “hem buscat el màxim d’espais a l’exterior, com els jardins d’El Retiro, per poder fer concerts i sopars”.

La programació de la novena edició s’iniciarà dimecres amb la jornada dedicada al jazz Manouche. El plat fort del festival serà, com és tradicional, la Parade 2022 Jazz Antic Sitges el 9 d’abril, a les 19 hores, amb gran part dels músics del festival d’enguany. El recorregut començarà a la Plaça de l’Ajuntament i finalitzarà al carrer Francesc Gumà.

En el marc de la programació també destaca el concert de divendres 8 d’abril (Mercat Vell, 22 h) amb la trombonista, cantant i compositora australiana, Shanon Barnett, i també, l’actuació d’Èlia Bastida Trio (dijous 7 d'abril, Mercat Vell 20 h) amb el contrabaixista Joan Chamorro i la mateixa Èlia Bastida veu, violí i saxo tenor.

Altres propostes remarcables són les audicions escolars, adreçades a l’alumnat de primer i sisè de primària per divulgar els orígens del jazz de Nova Orleans que enguany es faran a la Societat Recreativa El Retiro, i el concert de Ràdio Sitges (dijous 7 d’abril) a les 22 h al Mercat Vell amb els col·laboradors del programa Sitjazz de l’emissora musical i cultural Ràdio Sitges entre els quals hi ha el saxo i contrabaixista, Joan Chamorro; el bateria sitgetà, Pinyu Martí, i el contrabaixista sitgetà, Joan Pinós, entre d’altres.

L'acte de presentació del Festival ha començat i ha finalitzat amb una actuació de Joan Pinós al banjo i Roger Pascual al clarinet. 

 

Jazz Antic de Sitges, pedrera per als músics més joves

Al llarg dels anys el festival també ha vist créixer músics joves que han estat vinculats des de l’inici com molts dels membres de la formació BKT Brass Band, que ja havien en jam sessions i ara participen al festival com a músics professionals. Segons Joan Pinós, “això és l’èxit del festival”.   

Arxius Adjunts

Galeria d'Imatges