Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Torna la segona edició del cicle Primavera literària al CIM

La iniciativa pretén oferir del 6 de maig al 16 de juny les presentacions de quatre llibres escrits pels escriptors Montse Barderi, Ricard Sunyol, Carlota Gurt i Toni Orensanz. L’objectiu de la iniciativa es complementar la programació de les biblioteques i alhora enllaçar la festivitat de Sant Jordi amb la celebració de la Festa de la Poesia.

La segona edició del cicle Primavera Literària es celebrarà des d’aquest divendres, 6 de maig, al 16 de juny al Centre d’Interpretació de la Malvasia (CIM). En total s’han programat quatre presentacions dels llibres escrits per Montse Barderi, Ricard Sunyol, Carlota Gurt i Toni Orensanz. La iniciativa és gratuïta i està organitzada per Òmnium Cultural Garraf, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sitges amb la col·laboració del CIM.

El cicle arrenca aquest divendres, 6 de  maig, amb la presentació de la novel·la ‘La vida autèntica’ de l’escriptora sabadellenca Montse Barderi. Aquest llibre explica un triangle amorós entre una editora, un escriptor i un triomfador de gimnàs per parlar d’amor, solitud, fragilitat i creació literària.  L’acte que comptarà amb la presència de l’autora d’altres títols com ‘La Memòria de l’aigua’ (52è Premi Prudenci Bertrana) o ‘Camí d’anada i tornada’, l’obrirà l’escriptora i presidenta del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), Vinyet Panyella.

La programació continuarà dijous 19 de maig amb la segona sessió dedicada a una nova veu literària Ricard Sunyol. L’escriptor novell hi presentarà el llibre ‘Declaració d’invencions, 24è premi Mercè Rodoreda. Es tracta d’un recull de relats d’estils molt diferents i amb una reflexió sobre la literatura. Maria Junyent presentarà l’acte que començarà a les 19 h al CIM. 

L’escriptora i traductora Carlota Gurt presentarà el 2 de juny ‘Sola’, la seva primera novel·la en què mostra 185 dies en la vida d’una dona que marxa a viure a una casa aïllada, a la natura, on experimenta la solitud mentre escriu. L’acte comptarà tant amb l’assistència de l’autora de Sola i el recull de contes ‘Cavalcarem tota la nit’ amb el qual va guanyar el Premi Mercè Rodoreda, com amb la presentació de Lídia Gázquez.

El cicle es clourà el dijous 16 de juny amb la presentació del llibre ‘Com vas perdre el braç, Blchowsky?’ del periodista i escriptor Toni Orensanz. El periodista i escriptor reconstrueix la figura d’un jove pianista de Chicago que s’enrola a les Brigades Internacionals i viatja a l’Espanya de la Guerra Civil en lluita contra el feixisme, on perdrà el braç dret. De retorn als Estats Units, la seva història de superació el converteix en una llegenda de com aferrar-se a la vida. L’acte serà presentat per Carles Hervàs.

Totes les presentacions de llibres són gratuïtes i començaran a les 19 hores al CIM.  

 

Cicle Primavera Literària

L’any passat va néixer aquest cicle per apropar als lectors escriptors i persones referents de l’àmbit de la cultura i la llengua catalana i, també alhora, per complementar la programació habitual de les Biblioteques de Sitges al llarg de l’any, i alhora enllaçar la festivitat de Sant Jordi amb la celebració de la Festa de la Poesia.

 

Calendari del cicle Primavera literària     

 

  • Divendres 6 de maig a les 19h al CIM:

           ‘La vida autèntica’, de Montse Barderi

 

  • Dijous 19 de maig a les 19h al CIM:

          ‘Declaració d’invencions’, de Ricard Sunyol

 

  • Dijous 2 de juny a les 19h al CIM:

           ‘Sola’, de Carlota Gurt

 

  • Dijous 16 de juny a les 19h al CIM:

         ‘Com vas perdre el braç Balchowsky?’, de Toni Orensanz

Arxius Adjunts