Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Tsunami d’emocions al Sitges, Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya

J.A Bayona presenta a Sitges 'The impossible', una pel·lícula basada en fets reals. La jornada de diumenge del Sitges 2012 va servir també per presentar la versió restaurada del mític film d’Steven Spielberg 'E.T'.

El Festival de Sitges va viure ahir un dels moments més esperats amb la projecció del film Lo imposible, de J. A. Bayona, candidat a ser una de les pel·lícules de l'any i amb molts opcions a figurar a la carrera dels Òscars de Hollywood.
 
La presentació va comptar amb la presència del seu director J.A Bayona –que ja va presentar a Sitges la seva Òpera Prima El Orfanato, el 2007- i d'un dels protagonistes de la pel·lícula, el jove Tom Holland.

La història, protagonitzada per Ewan Mc Gregor i Naomi Watts, està bassada en els fets que va viure una família al tsunami de Tailàndia el 2004, considerada com una de les majors catàstrofes naturals de les darreres dècades.

Lo imposible, que s'estrena a les sales aquest dijous, va fer arrencar molts aplaudiments en les sessions tant del matí com de la nit a l'Auditori del Melià. 

La jornada de diumenge va viure altres moments destacats, com la projecció de la versió restaurada del clàssic E.T. The Extraterrestrian, d'Steven Spielberg, organitzada per Phenomena en commemoració del centenari d'Universal i el 30è aniversari de l'estrena del film. Dee Wallace, una de les actrius protagonistes, que interpreta la mare del nen Elliot, ha visitat Sitges per recollir el premi Maria Honorífica per la seva llarga trajectòria en les càmeres, com a The Lords of Salem, de Rob Zombie, que es presenta avui dilluns al Festival.

El món audiovisual català està tenint un gran protagonisme. El Casino Prado va acollir diumenge a la tarda la projecció de la tvmovie Volare, dirigida per Joaquim Oristrell, protagonitzada per rostres molt coneguts com Dolo Beltrán, Peter Vives, Ursula Corberó o Marina Gatell, que no es van voler perdre la presentació.