Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Una de les novetats literàries per aquest Sant Jordi és el conte ‘I en FERA es va convertir en el DRAC'

Els textos són de la historiadora de l’art i escriptora sitgetana Beli Artigas i les il·lustracions de la il·lustradora i llicenciada en Belles Arts, Núria Fortuny. La presentació del llibre ha donat el tret de sortida als actes del Centenari del Drac de Sitges.

El conte infantil ‘I en FERA es va convertir en el DRAC’, escrit per la sitgetana Beli Artigas, i il·lustrat per l’artista, Núria Fortuny, és una de les grans novetats del Sant Jordi 2022. Enguany el Drac de Sitges fa 100 anys i per a commemorar-ho, un dels actes organitzats ha estat l'edició d'aquest llibre infantil. La presentació del conte, celebrada dissabte passat, ha aplegat desenes de nenes, nens i les seves famílies als jardins del Casino Prado.

Durant l’acte el cap de colla del Drac de Sitges, Pepe Pérez, va assegurar que “avui és un dia molt important perquè amb la presentació d’aquest llibre comencen els actes de celebració del centenari de la Fera Foguera que també inclou un llibre sobre el Drac i una exposició a l’estiu, a més d’altres activitats que es prolongaran al 2023”.

El conte explica la història de com en Fera arriba a Sitges i es converteix en el Drac de la vila. L’autora dels textos, Beli Artigas, explica que “vam començar el conte enviant àudios a nenes i nens petits de Sitges per veure la seva reacció i, al final, vam trobar la idea per escriure el conte oral fins a reduir el text. Un cop va estar escrit el text després li vaig passar a la Núria perquè li donés vida”.

Beli Artigas s’estrena en el món de la literatura infantil i reconeix que “és un conte didàctic perquè hem intentat que hi hagi rigor històric, tot i que evidentment hem explicat una història màgica”. L’autora dels textos del conte afegeix que “hem volgut explicar el motiu pel qual el Drac és diferent, ja que és un animal marí.”

Amb el seu estil inconfusible, la pintora i il·lustradora Núria Fortuny ha realitzat les il·lustracions d’un llibre molt especial “és el conte que més m’he treballat i on tot l’equip ha fluït i jo he gaudit molt”. Segons Núria Fortuny, “la Beli va fer un text que ja estava molt estructurat i em va donar molta llibertat per fer les il·lustracions, cosa que agraeixo molt. Vaig voler mostrar com comença sent un monstre marí i com acaba convertint-se en el drac”. La il·lustradora també explica que sempre m’ha encantat dibuixar, el drac, la Punta, el mar. La il·lustradora vol que els més petits i els adults puguin imaginar i endinsar-se amb els paisatges, el mar, la cova del drac, entre altres escenaris”.