Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Visita guiada a la mostra de Josep Maria Roca al Fotomaig

El reconegut fotògraf publicitari Josep Maria Roca va explicar el procés creatiu de les fotografies publicitàries.

El fotògraf Josep Mª Roca va protagonitzar ahir dissabte el cicle "Fotomaig Sitges 2012" amb una visita guiada a l'exposició a la Capella de l'Ave Maria, i una explicació detallada de la seva trajectòria a l'Espai Cultural Pere Stämpfli.

El reconegut fotògraf Egarenc, que a la Capella de la Fundació Ave Maria mostra més de 15 fotografies de diferents anuncis publicitaris, va explicar el procés de creació i producció de les fotografies publicitàries. Per Roca, un dels aspectes que és prioritari "és preservar el producte tal com és, remarcant les seves virtuts" i que tambè està acompanyada de suggeriments i espectaculars muntatges com una de les fotografies que es pot veure a la Fundació, que recorda una de les escenes del filme "American Beauty".

Josep Maria Roca va fer primerament una visita guiada a la Fundació, que va venir acompanyada després d'una conferència-debat a la Fundació Cultural Pere Stämpfli, on es va fer una projecció de diapositives dels seus treballs.

Roca, especialitzat en la fotografia publicitària va ser un dels primers fotògrafs a Espanya en incorporar la fotografia digital i ha estat premiat amb reconeguts guardons com el Lux Or 1998 i 1999.

Amb la seva xerrada Fotomaig Sitges ha entrat en la seva recta final. El proper cap de setmana, a l'Espai Cultural Pere Stämpfli es projectaran fotografies audiovisuals d'autors sitgetans, a les set de la tarda. Mentrestant el públic pot continuar visitant gran varietat de mostres fotogràfies en diferents sales i espais de Sitges.