Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Cronista Oficial de la Vila

Recull de memòries anual amb amb els esdeveniments i l’activitat cultural, esportiva i festiva de la Vila pel Cronista Oficial de Sitges, Joan Yll Martínez.

La funció principal del Cronista Oficial de Sitges és deixar constància de la vida local sitgetana periòdicament en tots els seus aspectes als mitjans de comunicació locals o de qualsevol altre àmbit, siguin impresos, virtuals o audiovisuals. Redactarà la Memòria anual d’esdeveniments que, a manera de resum de l’any, i que ha de contenir tots els aspectes i successos remarcables que s’hagin esdevingut.

Aquest títol honorífic va ser recuperat amb el nomenament de Joan Yll Martínez al febrer de 2017 pel Ple de la Corporació de l’Ajuntament de Sitges, que feia uns anys que estava vacant desprès de la mort de Rafael Casanova Termes qui va ser Cronista Oficial de la Vila durant molt de temps.

La proposta de nomenament de Joan Yll i Martínez va estar promoguda per l’historiador Roland Sierra i Farreras, i recolzada per centenars de signatures de la ciutadania de Sitges a través de les xarxes socials.

 

Biografia de Joan Yll i Martínez

Joan Yll i Martínez, sitgetà i ebenista de professió, compta amb una llarga i prestigiosa trajectòria com a músic instrumental i com a col·laborador del setmanari L’Eco de Sitges on és el titular de la columna Un tomb per casa. Setmanalment en aquest espai, signat amb les seves inicials J.Y.M, fa un recorregut pels esdeveniments, llocs i biografies sitgetanes amb voluntat de crònica i memorialista, i sempre escrit amb una acurada voluntat expressiva i un toc discret i sentimental. Un tomb per casa ha esdevingut un referent entre la història local i la crònica de la vida quotidiana que uneix passat i present, i que de forma planera relata la vida local de les darreres dècades.