Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

L’Ajuntament ofereix eines als centres escolars per educar en la igualtat i la diversitat

Els tallers estan adreçat a l'alumnat de primària i de secundària
Els tallers estan adreçat a l'alumnat de primària i de secundària
El consistori posa a disposició d’escoles i instituts més d’una desena de tallers per treballar la igualtat de gènere, la diversitat sexual, l’autoestima o els estigmes, entre altres.

Els centres educatius de Sitges, tant de primària com de secundària, duran a terme al llarg d’aquest curs una desena de tallers organitzats i finançats per la regidoria de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat i inclosos dins la Guia de Suport Educatiu. Els tallers tenen com a objectiu complementar la formació de l’alumnat en matèries relacionades amb la igualtat de gènere, el respecte, la diversitat sexual o la prevenció del bulling, entre altres.

Amb aquests tallers, des de l’Ajuntament es pretén “donar eines als centres educatius perquè puguin aprofundir i reforçar valors i actituds que asseguren una societat més sana i respectuosa en la què tothom pugui desenvolupar la seva vida amb igualtat”, segons ha explicat la regidora de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat, Júlia Vigó.

El regidor d’Educació, David Martínez ha destacat que “valorem molt positivament la tasca que es fa des de la regidoria de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat i la regidoria de Joventut envers els nostres infants i joves, donant a conèixer la realitat LGTBI i la diversitat de gènere, també dins les escoles i instituts”. David Martínez ha posat en valor, tanmateix, la Guia de Suport Educatiu, “un recurs que l’Ajuntament ofereix als centres, tant de primària com de secundària, i que ofereix un ampli ventall de tallers que els propis docents sol·liciten segons les necessitats del seu alumnat i que complementen els currículums escolars”.

 

La Guia de Suport Educatiu

 Els tallers formen part de la Guia de Suport Educatiu, una eina en què l’Ajuntament agrupa tots els tallers i cursos que posa a disposició de les escoles i instituts de la vila any rere any. Les activitats tracten temes tan diversos com el coneixement de l’entorn, esports, la gestió de la privacitat a internet, el respecte per la diversitat sexual i de gènere o el coneixement del poble i les seves tradicions.

Enguany, a causa de la Covid-19, alguns dels tallers que s’oferien tradicionalment han hagut de reformular-se per tal d’adaptar-se a les noves mesures de seguretat sanitària.

 

Llista de tallers sobre igualtat i diversitat que es duran a terme al curs 2020-2021

Tallers que es realitzaran al llarg del curs 2020-2021 als centres educatius de Sitges. Podeu consultar la informació sobre cada taller en aquest enllaç:

 

 • Taller de conta contes sobre igualtat. Adreçat a alumnes de cicle infantil de P3 – P4 i P5 i cicle inicial de primària 1er i 2on.
 • Taller de conta contes sobre diversitat. Adreçat a alumnes de cicle infantil de P3 – P4 i P5 i cicle inicial de primària 1er i 2on.
 • Taller de contes d’arreu del món. Alumnes de cicle infantil de P3 – P4 i P5 i cicle inicial de primària 1er i 2on
 • Taller body paper. Adreçat a alumnes de cicle mitjà de primària 3er i 4art. Objectius: Afavorir el coneixement del cos des d’una actitud de respecte propi i per les altres persones.
 • Taller per gustos, colors! - Adreçat a alumnes de cicle superior de primària 5è i 6è. Objectius: Donar eines per entendre i respectar la diversitat afectiva, sexual i de gènere.
 • Stòpics. Adreçat a alumnes de cicle mitjà de primària 3er i 4art. Objectius: Identificar els estereotips i prejudicis que circulen sobre algunes diversitats.
 • Prevenció de bullying i convivència. Adreçat a alumnes de cicle superior de primària.
 • Ens estimem? Adreçat a alumnes de 3r i 4rt d’ESO. 1er de batxillerat. Objectius: Fomentar una educació sexual sana i responsable.
 • L’estigma i l’autoestigma (salut mental). Adreçat a alumnes d’ESO i Batxillerat. Objectius: Conèixer què són els trastorns de Salut Mental, a partir de les explicacions de persones que els han patit en primera persona.
 • Vacuna’t contra els rumors! Adreçat a alumnat d’ESO i Batxillerat. Objectius: Definir i explicar el funcionament dels rumors, identificar els principals rumors que circulen actualment sobre les persones immigrades i conèixer eines per qüestionar, aturar i desmuntar els rumors.
 • Iniciació a la llengua de signes catalana. Adreçat a alumnat de 1er i 2n d’ESO.