Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esports

L’esport a l’aire lliure i les passejades estan permeses a partir d’avui però amb restriccions

Les noves mesures entren en vigor avui, 2 de maig, i formen part del Pla de desescalada del govern espanyol. L’Ajuntament recorda que dilluns es reobriran les platges de forma parcial només per a passejades però es manté la prohibició del bany i l’activitat esportiva a la platja

A partir d’avui, dissabte 2 de maig, es permeten les passejades i la pràctica esportiva (no professional) a l’aire lliure. Aquesta obertura del confinament forma part del Pla de desescalada que ha fet públic el govern espanyol aquest dijous, una noticia que va acompanyada d’algunes restriccions i recomanacions.

Es pot sortir a fer esport a peu, amb bicicleta, patins o córrer, entre d’altres, sense límit de distància però sempre que sigui dins el mateix municipi. D’altra banda, es recorda que es manté la prohibició de fer ús de les instal·lacions esportives.

L’Ajuntament recorda que les platges es reobriran parcialment a partir de dilluns 4 de maig únicament per a passejades i per a activitat esportiva individual a la sorra. Actualment, el bany i la pràctica esportiva dins del mar no estan permeses a Sitges com a mesura preventiva i de seguretat sanitària, però en funció de com evolucioni la situació, s’aplicaran noves mesures.

La Policia Local tallarà a la circulació un tram del passeig de la Ribera, a l’alçada de Bassa Rodona, per garantir l’espai de seguretat per a les persones i per als ciclistes. Només podran accedir vehicles d’emergències, el servei de recollida de neteja i residus, i veïns/nes de la zona.

Protecció Civil recorda que no es pot sortir de casa si hi ha símptomes de coronavirus (COVID19) o s’està en aïllament. També demana prendre’s la temperatura abans de sortir i si es té 37ºC o més, no s’hauria de sortir del domicili.

Qui pot sortir?

 • Totes les persones a partir de 14 anys (inclosos) en horari de 6 a 10 del matí i de 20 a 23h.
 • Les persones majors de 70 anys i dependents de 10 a 12 i de 19 a 20h.
 • Els infants, acompanyats d’un adult, de 12 a 19h (màxim 1 hora).

Amb qui?

 • Es pot passejar individualment o acompanyat d’una persona amb qui es conviu al domicili o de la persona cuidadora en el cas de persones que ho necessitin.
 • L’exercici físic únicament es pot fer de forma individual. En el cas de persones que ho necessitin, poden sortir acompanyades de la persona que les cuida.

Passejades

 • Passejos com a màxim a 1km de distància del domicili i en les franges determinades en funció de l’edat.
 • Es pot utilitzar l’espai de les platges de Sitges a partir de dilluns 4 de maig per als passejos però es mantenen actualment tancades actualment per al bany i l’activitat esportiva.

Esport

 • Entorns oberts: espais naturals sempre dins del mateix municipi i espais urbans. Es recomana fer esport en carrers amples de més de 5 metres.
 • Està prohibit utilitzar el vehicle o el transport públic per desplaçar-se per fer esport individual o passejar.

Mesures de seguretat

 • Cal portar mascareta sempre que sigui possible.
 • Cal rentar-se les mans en sortir i entrar a casa
 • Cal respectar la distància de seguretat entre persones (un mínim de 2 metres en activitat esportiva de baixa intensitat. Es recomana un mínim de 10 metres en activitat esportiva d’alta intensitat).

Recomanacions

 • Començar de forma moderada i gradual. Cal tenir en compte l’estat físic inicial.
 • No realitzar activitats que comportin risc d’accident o de lesions.

 

Per a més informació, consulteu el web gencat.cat