Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esports

La Mitja Marató de Sitges ja és a punt

Més de 4.000 atletes ocuparan els carrers de Sitges el diumenge 13 de gener en una nova edició de la Mitja Marató i la 2ª edició del Quart de Marató, segons han anunciat avui els organitzadors a la roda de premsa de presentació de la competició.

L'esdeveniment esportiu més important del calendari esportiu sitgetà celebra aquest any tres dècades, que converteixen la Mitja Marató en una cita ineludible i ja consolidada.

La presentació de la mitja marató  més matinera del calendari s'ha fet, com és habitual, a l'Sports Bar. La regidora d'Esports, Vinyet Lluís, ha exercit de mestre de cerimònies d'un acte que ha comptat amb la presència del diputat adjunt d'Esports de la Diputació de Barcelona, Josep Salom; el vicepresident de la Federació Catalana d'Atletisme, Josep Mª Antentas; l'alcalde de Sitges, Miquel Forns, i per primera vegada, amb el Secretari General de l'Esport, Ivan Tibau.

Tibau ha destacat la Mitja Marató com un referent i un exemple de l'atletisme català”. Segons el Secretari General de l'Esport, aquesta cursa serveix als participants per “passar una bona estona amb els amics  alhora que superen reptes personals i també esportius. El Govern de la Generalitat dóna suport a aquestes curses populars que a Catalunya viuen un boom i que amb seny es poden convertir en oportunitats”. Per la seva part, Josep Salom, ha destacat “el bon estat de salut d'aquest tipus de curses populars a Catalunya. Una activitat que manté un increment constant en els darrers anys tot i el temps de crisi actual”. L'alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha valorat “el treball conjunt de les administracions, les empreses i les persones que continuen apostant per aquesta prova, que té un retorn positiu per Sitges, perquè posiciona la vila com un referent esportiu”. Forns ha desitjat que el bon temps d'aquests dies es mantingui i que aquesta edició de la Mitja Marató sigui un èxit.

La primera cursa que sortirà serà la del Quart de Marató, a les nou del matí, que a dia d'avui compta ja amb més de 1.200 inscrits. Una hora més tard ho farà la Mitja Marató, que suma uns 2.600 participants. A més aquesta edició es podran veure 15 handbikes per a persones amb discapacitat i alguns corredors invidents.

L'organització de la prova instal·larà zones d'avituallament cada cinc quilòmetres al llarg de tot el recorregut, amb aigua i beguda isotònica. El lliurament de trofeus als primers classificats es farà, a partir d'un quart de dotze per al Quart i a partir de les dotze per a la Mitja, tots dos als pòdiums instal·lats al Passeig de la Ribera. A partir de les sis de la tarda, es podrà consultar el rànquing de classificació al portal web www.mitjasitges.cat.

Els preparatius per a la Mitja Marató, que forma part de la 7ª Challenge de Mitges Maratons Gran Premi Diputació de Barcelona, començaran el dissabte 12. De deu del matí a vuit del vespre, els corredors podran recollir els seus dorsals, el xip i la bossa a la Fira del Corredor, ubicada a les carpes del Passeig de la Ribera. A la bossa hi haurà una armilla especial per córrer amb bandes fluorescents, butxaques i xarxa a l'esquena. Un altre dels serveis que ofereix l'organització és servei de dutxes al Poliesportiu de Pins Vens i el viatge de tren gratuït per als corredors de la cursa. També hi haurà per als participants servei de guarda – roba, de massatge, assistència mèdica – sanitària o un programa d'entrenaments específics per preparar les dues curses a càrrec de Simón Lobera, preparador físic del grup TG Training de la Piscina Municipal de Sitges.
 
Aquesta edició comptarà amb música en directe. Des del Passeig de la Ribera un DJ animarà la sortida i l'arribada dels participants, que podran votar quina és la cançó que més els motiva. Les tres més votades seran punxades els minuts previs a la cursa.

Els participants es podran beneficiar també de descomptes als hotels i restaurants de Sitges adherits a la Mitja Marató. A més, també, se'ls ofereix gratuïtament el bitllet de rodalies de RENFE.

Com a novetat en aquesta edició, s'oferirà un servei de “llebres”, que aniran identificades amb un dorsal amb la marca i armilla. També amb un globus per a que es puguin identificar amb facilitat.

La Mitja Marató, més enllà de ser un esdeveniment esportiu, és també un esdeveniment social. La col·laboració de voluntaris és imprescindible per al desenvolupament de la prova i la Mitja Marató reuneix anualment una xarxa de persones voluntàries que realitzen tasques de control de carrers i cruïlles, lliurament de dorsals i xips, servei de guarda-roba o avituallament, entre altres. El seu treball és necessari i els organitzadors de la Mitja Marató agraeixen el seu esforç amb una festa – berenar el 17 de gener a les set de la tarda, a l'Sports Bar. La trobada servirà per lliurar els regals dels patrocinadors principals, els mateixos que reben els corredors, i per destacar el treball que els voluntaris assumeixen durant la prova. A més, els voluntaris reben altres compensacions per la seva col·laboració. Tots els col·laboradors podran abonar-se a la Piscina Municipal de Sitges sense cap cost durant els mesos de gener i febrer.