Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esports

La Mitja Marató i el Quart de Marató de Sitges estrenen circuit aquest 2023

Autoria fotografia: Visit Sitges
Autoria fotografia: Visit Sitges
La prova atlètica es disputarà el diumenge 15 de gener i el dia abans es faran les curses escolars per categories i les proves adaptades.

La 39ena Mitja Marató i l’11è Quart de Marató de Sitges estrenaran nou circuit en motiu de l’edició d’aquest 2023. Les principals diferències amb l’anterior recorregut és que s’abandonen trams de la carretera i s’aposta per carrers del nucli de Sitges, amb l’objectiu d’afavorir el públic i que les persones participants se sentin més acompanyades al llarg de tota la prova. La sortida de l’11è Quart de Marató serà a les 9 del matí del diumenge 15 de gener, mentre que la 39ena Mitja Marató s’iniciarà a les 10h. 

L’organització de la cursa ha avançat en la presentació de l’edició del 2023 que ja hi ha més de 2.500 atletes inscrits a la Mitja Marató i al Quart de Marató i uns 200 infants per a les curses infantils del dissabte. Les inscripcions encara es poden fer on-line a: https://zonavipevents.com/carreras/mitja-sitges/, on també s’hi pot trobar tota la informació específica de la prova.  

L’Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell Abella, ha assegurat en la presentació de l’edició del 2023 que “la Mitja Marató és un esdeveniment que ens posiciona esportivament a Catalunya, però que també crea una xarxa de col·laboradors i voluntariat meravellosa i que és imprescindible per poder tirar la prova endavant”. L’Alcaldessa també ha destacat que “és una cita que posiciona Sitges en l’àmbit del turisme esportiu i familiar i animem a tothom a venir a passar el dia a Sitges o a estar-s’hi el cap de setmana”.

Al seu torn, el regidor d’Esports de Sitges, Jaume Monasterio Miró, recorda que “la Mitja Marató és un esdeveniment fonamental per a l’esport de Sitges i una de les millors maneres de començar l’any per als atletes”. La Mitja i Quart de Marató de Sitges també enceta les grans proves atlètiques de l’any i, per tant, és una cita ineludible per als especialistes de les curses de fons.

El recorregut de la Mitja Marató i Quart de Marató del 2023 surt del Passeig Marítim a l’alçada del carrer d’Antoni Cartró, fa tot el Passeig Marítim fins al carrer de Josep Vicenç Foix per on s’arriba al carrer de Josep Carbonell i Gener i es segueix per l’Avinguda de Salvador Casacuberta fins al carrer de Torres Quevedo i els carrers Josep Carner, que enllaça altre cop amb l’Avinguda de Navarra fins a la rotonda amb el carrer de Ramon de Dalmases. Des d’aquí es continua fins a un tram de l’Avinguda de les Cases del Sord que condueix al carrer del Mestre Manuel Torrents, el carrer de l’Abadessa Maria Lluïsa Dalmau i arriba a l’Avinguda Sofia. Un curt espai d’aquest vial retorna cap al carrer del Mestre Manuel Torrents i després es continua per l’Avinguda de Navarra. Llavors, el circuit trenca pel carrer d’Antoni Muntañola fins al carrer del pintor Joaquim de Miró, un tram del carrer de Balmes i s’agafa el carrer del pintor Agustí Ferrer Pino fins a l’Avinguda de Navarra i seguir pel carrer de Salvador Casacuberta fins al Passeig Marítim. Aquest emblemàtic espai es corre fins al carrer d’Antoni Cartró, continuar fins a l’Avinguda de Nostra Senyora del Vinyet, travessar l’Avinguda Sofia i entrar al carrer de Sant Muç i seguir pel carrer de mossèn Joan Llopis i a l’alçada de la plaça del Pou Vedre agafar el carrer de Joaquim Espalter. Aquest vial porta els atletes cap al carrer de Sant Josep i Bonaire fins al Passeig de la Ribera, que es fa fins a la Fragata i tornada per anar cap al carrer de la Bassa Rodona i acabar passant pel carrer de Sant Antoni, Avinguda Sofia i finalització altre cop al Passeig de la Ribera. Tots aquests carrers veuran afectada la circulació i l’aparcament al llarg del diumenge, entre les 6 del matí i les 13h del migdia.    

La vigília de la Mitja Marató, el dissabte 14 de gener, el Passeig Marítim acollirà la quarta edició de les Curses infantils de Sitges, entre les 15.45h i les 18h, amb sortida i arribada davant del Club de Mar. A partir de 5è de primària es faran pòdiums als tres primers classificats de cada categoria, però tots els participants rebran una medalla de record. Les proves s’aniran succeint de menor edat a major edat, segons les categories previstes per edats.

Conjuntament amb aquestes curses infantils del dissabte a la tarda, el Passeig Marítim també serà l’escenari de la segona edició de les curses adaptades, que es faran agrupant els esportistes segons les seves capacitats, prèvia inscripció (gratuïta) al web de la Mitja Marató. Amb aquestes curses adaptades de dissabte es vol donar més visibilitat a aquest col·lectiu.

Aquest 2023, la Mitja Marató de Sitges manté el caràcter de Cursa solidària i recaptarà fons per a l’entitat AMIS Sitges, que es dedica a potenciar les capacitats del col·lectiu de persones amb funcionalitat diversa.

A banda de les curses adaptades de dissabte, les proves del diumenge també es preveu que puguin tenir participació d’invidents o persones amb mobilitat reduïda, com ha passat en anteriors edicions de la Mitja Marató i el Quart de Marató de Sitges.