Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esports

Oberta la inscripció a l’Escola Esportiva Municipal de Sitges per aquest curs

L’Ajuntament ofereix la possibilitat als infants d’infantil i primària d’apropar-se a l’esport a través de sessions de Psicomotricitat, Pre-esport i Iniciació a l’esport.

El Departament d’Esports de l’Ajuntament de Sitges ja té oberta la inscripció per a l’Escola Esportiva Municipal (EEM) per a la temporada 2023-24. S’ofereixen les activitats de Psicomotricitat (per a l’etapa infantil de P3, P4 i P5), Iniciació a l’esport (1r, 2n i 3r de primària) i Pre-esport (4rt, 5è i 6è de primària). L’activitat es farà a l’Escola Miquel Utrillo, començarà el 2 d’octubre i s’acabarà el 20 de juny. Per apuntar-s’hi cal anar a la carpeta ciutadana que es desplega des del web www.sitges.cat en l’apartat de Tràmits. L’enllaç directe és   https://carpeta.sitges.cat/Ciutadania/DetallTramit.aspx?Cercador=True&IdTramit=386. L’Escola Esportiva Municipal tindrà 20 places per a Psicomotricitat, 15 per a Iniciació esportiva i 15 per a Pre-esport. Per portar a terme l’activitat s’haurà d’arribar a un mínim de 8 inscripcions a l’activitat. En cas d’haver-hi més inscripcions que places, es crearà un llistat d’espera.

Tots els grups desenvoluparan les seves activitats a l’Escola Miquel Utrillo, entre les 16:30h i les 18h. Les sessions de Psicomotricitat seran els dilluns i els dimecres i les d’Iniciació esportiva i Pre-esport es faran els dimarts i els dijous. El preu per al curs 2023-23 és de 60€ trimestrals i cal pagar 8€ anuals per a la mútua esportiva.  

A les classes de Psicomotricitat s’oferirà una proposta d’activitat integral, que té com a referència el cos i el moviment, però que no s’oblida dels altres aspectes inseparables del desenvolupament global dels nens i de les nenes d’aquestes edats. Aquesta és una activitat centrada en les característiques maduratives dels infants en l’Etapa Infantil i quereforça la feina docent que es fa en horari lectiu a l’escola.

A l’activitat d’Iniciació esportiva es desenvolupa una proposta de formació integral, centralitzada en l’alumnat, i que respecta el seu procés d’aprenentatge i el seu grau de maduració, tant física, com psíquica i cognitiva. L’objectiu és apropar l’esport des de moltes vessants, fugint de plantejaments que sobrevalorin l’aspecte competitiu i  l’especialització en edats primerenques. La voluntat és que es gaudeixi de l’activitat física i que la pràctica esportiva sigui entesa com una forma lúdica i saludable d’ocupar el temps d’oci.

En l’àmbit del Pre-esport s’ofereix la possibilitat d’endinsar-se d’una manera més detallada en  alguns esports, però sense arribar a l’especialització que fan les entitats esportives.

 

 

 

 

Per a més informació, us podeu adreçar al Departament d’Esports, trucant al 93-894.50.56 o a esports@sitges.cat.