Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esports

Sitges constitueix la Taula de l’Esport Femení

Set representants d’entitats, reunides per l’Ajuntament, inicien aquest fòrum per promocionar l’esport practicat per dones.

Sitges ha constituït, aquest dilluns, la Taula de l’Esport Femení, amb la voluntat de promocionar l’esport practicat per dones i garantir que es desenvolupa en espais segurs. Aquest és un projecte impulsat per l’Ajuntament de Sitges, arran de detectar situacions que poden condicionar les dones que volen practicar esport, i que ha comptat amb el suport inicial de set persones de set clubs diferents.

La primera reunió ha comptat amb l’assistència de Paty Melvin Baud, del Club Hockey Herba Sitges; Elena Balbín Español, representant de l’AFA de l’Escola Pia, Yolanda López Piqueras, del Centre Excursionista de Sitges i Montse Renom Pinsach, del Club de Vela Adaptada Port d’Aiguadolç. A més, també formen part d’aquest grup inicial Imma Robert Carbonell, del Rugby Club Sitges, Randi Mensalter, del Club Calistenia Sitges i Elisenda Vives Casals, en representació del Club Nàutic de Sitges. El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Sitges, Jaume Monasterio Miró, ha presidit la constitució, que també ha comptat amb el suport tècnic de la regidoria d’Esports de l’Ajuntament.

Les integrants de la primera reunió de la Taula han exposat algunes de les situacions que caldria abordar, amb el suport de l’Ajuntament, respecte horaris d’entrenaments, conciliació familiar o fins i tot la presència de dones a les directives dels clubs. En aquest sentit, el regidor d’Esports, Jaume Monasterio Miró, explica que “volem que aquesta Taula sigui un instrument útil i que les esportistes se’l facin seu” i posa de relleu que “calen més dones a les direccions dels clubs, perquè tenen una mirada pròpia sobre l’esport”.

La regidoria d’Esports serà l’encarregada de convocar la Taula a una reunió, al mes de gener. De moment, l’acció prioritària que ha establert la Taula és la de donar-se a conèixer i promocionar l’esport practicat per dones. En aquest sentit, el regidor Monasterio confirma que “tenim la voluntat d’organitzar una jornada o un cap de setmana dedicat a l’esport amb mirada femenina, on es pugui visualitzar i practicar els diversos esports que tenim a Sitges i es pugui veure les possibilitats que se’ls ofereix, des de nenes fins a adultes i grans, tant de forma federada com no federada”.

La promoció de l’esport practicat per dones s’estableix, per tant, com l’eix prioritari d’aquesta Taula de l’Esport Femení, que vol situar l’esport com un mitjà de salut benestar i qualitat de vida. A més, però, la Taula marca que entre els seus objectius també hi ha garantir que els entorns on es desenvolupi l’esport siguin espais segurs i protectors, fet que inclou vetllar per l’absència de qualsevol discriminació o violència contra les nenes, joves adolescents o dones adultes. En aquesta línia, l’Ajuntament de Sitges va organitzar una xerrada amb la sociòloga de l’Esport Judith Solanas, sota el títol de “Violències sexuals en l’àmbit esportiu”. Aquesta xerrada, adreçada a la ciutadania i especialment a les entitats esportives, es pot tornar a veure al canal de YouTube de Maricel Televisió. Per reforçar aquest objectiu i donar eines i coneixements a les entitats esportives, aquest dimecres, durant el Consell municipal de l’Esport, es podrà seguir la ponència “Promoció de l’Esport Femení”, a càrrec d’Aina Lleonart Anglès, especialista en aspectes d’igualtat i gènere.

La Taula de l’Esport Femení obre ara un període per donar-se a conèixer. Les persones que vulguin formar-ne part o que vulguin conèixer els detalls del projecte poden adreçar-se al correu esports@sitges.cat.