Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esports

L’Ajuntament projecta 5 instal·lacions esportives noves

El nou camp de futbol a Pins Vens és el primer projecte que es licitarà, mentre que es preveu que es puguin posar les primeres bases per al nou pavelló en els pròxims quatre anys.

L’Ajuntament de Sitges ha presentat, aquest dimecres, al Consell municipal de l’esport el projecte per dotar-se de cinc instal·lacions esportives que aconsegueixin esponjar les actuals infraestructures dedicades a l’esport a Sitges. El regidor d’Esports, Jaume Monasterio Miró, ha explicat als representants d’entitats esportives i càrrecs electes presents al Consell municipal de l’esport que el pla suposa exemplificar que “per aquest govern, l’esport és prioritari”. El regidor considera que “el dèficit d’instal·lacions esportives a Sitges és evident i un fet reconegut, i hem de revertir la situació”.

El primer dels projectes que l’Ajuntament licitarà per a la seva construcció és el nou camp de futbol a Pins Vens. L’espai entre el camp de futbol de la Blanca Subur i l’estadi polivalent on s’hi practica rugbi i hoquei herba acollirà aquest nou camp d’esports, on el futbol hi tindrà prioritat. Amb tot, Jaume Monasterio indica que “són instal·lacions amb vocació poliesportiva. És a dir, on un esport hi serà prioritari, però puntualment es poden acollir altres esports”. La possibilitat de completar la zona esportiva de Pins Vens amb tres camps fa que Sitges esdevingui un pol molt atractiu per organitzar competicions d’esports on es puguin requerir més d’un estadi al mateix temps. Ara, el proper pas, és encetar la licitació de l’obra i la posterior construcció. Si no hi ha grans impediments, el nou camp de futbol podria ser una realitat l’any 2025.

La regidoria d’Esports també treballa per descongestionar l’estadi polivalent de Pins Vens que ara comparteixen els clubs de rugbi, hoquei herba i futbol gaèlic. L’Ajuntament i la Federació catalana d’hoquei herba estan valorant la possibilitat d’acondicionar un espai a La Plana de forma provisional fins a tenir una instal·lació definitiva per poder practicar aquest esport, ja que l’alçada de la gespa de l’estadi polivalent (on està el club actualment) no és la correcta per a l’hoquei herba que requereix una moqueta. Aquesta acció s’hauria de desenvolupar al llarg del 2024, ja que la intervenció seria mínima i molt centrada en crear un camp reglamentari i homologat per la federació, a l’espera de la solució definitiva.

En la línia d’alliberar espais, l’Ajuntament també preveu que durant l’any 2024 es pugui cobrir una part de les pistes esportives de l’Escola Miquel Utrillo. Això suposaria assegurar que entrenaments de bàsquet o hoquei tenen espais on entrenar-se encara que plogui.

Paral·lelament, l’Ajuntament treballa amb la finalitat que la Masia de Santa Bàrbara pugui acollir la gimnàstica rítmica  i els assajos de la Colla Jove de Castellers de Sitges. El fet de la singularitat arquitectònica i històrica de la Masia ha endarrerit el procés però l’objectiu és que es pugui desencallar durant aquest mandat.

Igualment, la creació d’un nou pavelló poliesportiu, a La Plana, també és un dels reptes que s’ha proposat el govern municipal. El regidor d’Esports, Jaume Monasterio Miró, admet que “el nou pavelló és el que tenim més lluny en el temps, però s’aniran posant les bases durant aquests 4 anys”.

A banda d’aquestes cinc instal·lacions, l’Ajuntament projecta millores en espais esportius que ja funcionen, com a les pistes poliesportives de Les Botigues de Sitges, un estudi per optimitzar els consums de cada instal·lació o la creació d’un bar al pavelló de Pins Vens.