Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esports

L’Ajuntament actualitza el Pla estratègic de l’esport a Sitges

La voluntat del Pla Estratègic és, entre altres, potenciar l’activitat física en totes les edats.  L’actualització del Pla tindrà en compte el creixement demogràfic de Sitges, l’envelliment de la població i l’entorn natural.

El Pla estratègic de l’esport (2017-2027) es troba en fase de revisió per actualitzar-lo en dades i ajustar-lo a la realitat actual. La primera fase de la revisió consisteix a veure quina oferta i quina demanda esportiva té Sitges, fer-ne el balanç i extreure els àmbits de millora.

L’actualització del Pla estratègic referma el compromís municipal amb l’esport escolar, l’activitat física com a eina de salut i lleure, i la competició de diversos nivells i a qualsevol edat. L’actualització del Pla contempla el creixement demogràfic de Sitges, l’envelliment de la població i l’entorn natural.

D’entre les dades actuals de l’esport a Sitges s’aprecia un alt nivell de pràctica esportiva, feta en esports molt variats i amb presència significativa d’agents privats. Un cop analitzada la situació, se’n desprèn que hi ha un ús reduït dels espais escolars i una manca d’adaptació d’espais naturals i urbans.  

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Sitges, Jaume Monasterio Miró, explica que “el govern té l’esport com una prioritat. Volem que l’activitat física saludable estigui present en totes les edats” i afegeix que “hem de ser capaços de donar suport a l’esport federat i de competició, però també oferir activitat física per a qui vulgui fer salut i en un entorn obert i lliure”.

La revisió del Pla constata també la necessitat de disposar de nous equipaments esportius. Aquesta setmana passada, la regidoria d’Esports ha presentat les 5 grans actuacions previstes en aquest mandat. La primera és el nou camp de futbol de Pins Vens, del qual s’està acabant el projecte definitiu i per tant aviat es coneixerà com quedarà definitivament. De forma paral·lela, però, es cobriran pistes a l’Escola Miquel Utrillo i es buscarà una solució provisional per crear un camp homologat d’hoquei herba. Dos projectes que requeriran més temps, però dels quals se’n deixaran les bases posades en aquest mandat són l’acondicionament de la Masia de Santa Bàrbara per a la gimnàstica rítmica i els castells, i la construcció d’un nou pavelló a La Plana que és una de les principals necessitats però el procediment requereix de més temps. Pel que fa a la masia de Santa Bàrbara, properament hi haurà el projecte definitiu i es podrà concretar el calendari d’execució.