Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festes

L’exposició ‘De Dijous Gras a Dimecres de Cendra’ obre els actes oficials de Carnaval

La Comissió de Carnaval proposa un recorregut pels principals actes de la festa, a través de diferents elements, personatges i anècdotes. La mostra es pot visitar fins el 28 de febrer al Miramar – Centre Cultural. El divendres 12, dissabte 13 i diumenge 14 de febrer tancarà en motiu de les eleccions al Parlament.

El Carnaval comença a impregnar Sitges, tot i que amb una programació continguda. El primer dels actes previstos al programa oficial és l’exposició ‘De Dijous Gras a Dimecres de Cendra’, que ocuparà la primera planta del Miramar – Centre Cultural, fins al 28 de febrer. La Comissió, que encapçala Núria Escarp, proposa un recorregut a través d’elements propis de la celebració, així com també del record dels personatges, anècdotes i tots els elements imprescindibles del Carnaval sitgetà. La mostra ha comptat amb la col·laboració del Casino Prado Suburense, la Societat Recreativa El Retiro, l’Agrupació del Carnaval dels Independents i del críptic, Jordi Cubillos.

L’exposició es pot visitar, en el següents horaris:

  • Divendres, de les 16 a les 19 h
  • Dissabtes, diumenges i festius, de les 11 a les 14 h i de les 16 a les 19 h
  • Dijous 11, dilluns 15 i dimecres 17 de febrer, de les 11 a les 14 h, i de les 16 a les 19 h
  • Divendres 12, dissabte 13 i diumenge 14 de febrer, tancat

La programació de Carnaval continuarà a partir del dissabte 6 amb una proposta pensada per apropar la ciutadania als sabors de la festa amb les Cassoletes Carnavaleres. Amb el títol ‘Deconstrucció del Xató’, diferents restaurants de Sitges serviran elaboracions creades a partir dels ingredients d’aquest plat típic. Les Cassoletes Carnavaleres es podran degustar als establiments adherits fins el 17 de febrer, de les 13 a les 16.30 hores, a un preu de 5 € que inclou també la beguda.

A partir de dilluns, la celebració estarà present al carrer amb el guarniment d’aparadors comercials per part de diferents colles de Carnaval, amb el concurs ‘Ens vestim de Carnaval’, i amb la decoració del Cap de la Vila amb motius carnavalers, així com amb el fil musical instal·lat als carrers més cèntrics. Relacionada amb la música la campanya #PlaylistNoSexista, que convida a tothom a generar una llista de temes carnavalers inclusius. Per participar cal clicar en aquest enllaç, i després d’acceptar la col·laboració, es poden afegir tantes cançons com es vulgui.

També serà temps de consignes la setmana vinent. De dilluns a diumenge, la Comissió convida diàriament a lluir, a casa o portes enfora, un complement de Carnaval.  

El programa i el cartell de Carnaval es van presentar, el dimecres 3, en un acte tancat al Teatre Prado i emès en directe per les xarxes socials, en el que es va descobrir el cartell oficial, creació del director de Ràdio Maricel, Vicenç Morando. Enllaç a la presentació.

Pots consultar tota la informació referent al Carnaval de Sitges aquí.