Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festes

Les Cassoletes Carnavaleres s’inspiren en la ‘Desconstrucció del Xató’

14 restaurants participen en la proposta gastronòmica amb elaboracions creades, com a mínim, amb un dels ingredients principals del xató com a protagonista Les Cassoletes es poden degustar en l’horari d’obertura permès al sector de la restauració en l’actual situació de pandèmia, fins el 17 de febrer

‘So de disbauxa’ o ‘Cha cha cha, que bo el bacallà!’ són alguns dels títols amb què restaurants de Sitges han batejat les seves Cassoletes Carnavaleres. Un total de 14 establiments participen en la proposta impulsada per la Comissió de Carnaval amb l’objectiu de donar visibilitat a un dels sectors més afectats per la COVID-19 i ressaltar el valor de la gastronomia al voltant del plat més típic de la festa. La presidenta de la Comissió de Carnaval, Núria Escarp, ha manifestat que “ amb l’ampliació del tancament perimetral a tota la comarca, esperem que siguin moltes les persones que puguin gaudir d’aquesta proposta culinària”.

Les Cassoletes tenen un preu de 5 € (inclou Cassoleta i beguda) i es podran degustar en l’horari d’obertura permès, de les 13.30 a les 16.30 hores, fins el 17 de febrer als següents establiments:

 1. 13Llunes "So de disbauxa"
 2. Casa Hidalgo "Hort i mar"
 3. Cañateca “Tomate” la brandada
 4. Casa Tecla "Contigo a pan y cebolla"
 5. Can tina "Cassoleta amb xamfaina i cruixent de butifarra"
 6. El Noi d’Alcoi "Bacallà a l’Empordanesa"
 7. Federal Café "Torrada de bacallà amb alvocat i romesco de chipotle"
 8. La Barata "Amb dos cigrons"
 9. La Oca "Fardo i ploma"
 10. La Pícara "Cha Cha Cha, que bo el bacallà!"
 11. La Formatgeria de Sitges "Braves bravíssimes"
 12. L'Artemisa "Cassoleta de bacallà i la seva fanfàrria"
 13. Restaurant Onaji "Naruto"
 14. Vento "Cassoleta de bacallà arromescat"

Continua oberta la #PlaylistNoSexista del Carnaval de Sitges, que impulsa el servei de Drets Civils de l’Ajuntament de Sitges. Es tracta d’una iniciativa creada perquè la música que soni a les cases aquest Carnaval sigui inclusiva i lliure de masclismes. Tothom pot participar mitjançant aquest enllaç. Un cop clicat, cal acceptar la col·laboració, triar la cançó  i afegir-la a la playlist amb l’opció que es troba en el menú desplegable al lateral de la cançó (tres punts verticals). Es poden afegir tantes cançons com es vulgui per engrandir la #PlaylistNoSexista. Amb les aportacions fetes fins al moment, la llista de reproducció acumula més d’una hora i mitja de música ballable.

Les melodies de Carnaval sonaran també a través de RàdioFot, una iniciativa de Ràdio Sitges que, juntament amb la Comissió de Carnaval, rendeix homenatge a Telefot, que aquest any ha tornat a les pantalles, a través de les xarxes socials. RàdioFot servirà de fil musical als eixos comercials del centre i el Poble Sec, per posar “música i alegria” als carrers. La mateixa programació es podrà escoltar per internet a RàdioFot i prové, en part, de les playlist d’Spotify de diferents colles de Carnaval. La música sonarà ininterrompudament a RàdioFot de les 2 de la matinada a les 22 hores, en una ràdio fórmula de música carnavalera, samba, bossa nova i batucades i amb els temes aportats per les colles. De les 22 hores a les 2 de la matinada sonarà una hora de música seleccionada per les colles. Així, a tall d’exemple, el dijous 11 de febrer, a les 22 hores es s’escoltarà la proposta de la Colla Maracuyá.

 

Altres propostes de Carnaval

El Cap de la Vila es guarnirà de Carnaval, aquest cap de setmana, com també els trams de carrer on s’ubiquen el Casino Prado Suburense i l’Agrupació de Balls Populars de Sitges, respectivament.

La via pública es vestirà definitivament de festa, del 10 al 17 de febrer, amb la decoració del 4t concurs de balcons, façanes i finestres. Les persones interessades en participar han d’enviar un correu electrònic a carnavalcomissio@gmail.com, indicant nom complet, adreça i telèfon de contacte. Bases completes aquí.

 

Telefot 

Telefot ha començat les emissions a les xarxes socials. A partir de Dijous Gras i fins Dimecres de Cendra, la recuperada televisió del Carnaval sitgetà, emetrà diferents capítols carregats de sàtira. La propera píndola, el Dijous Gras, presenta un especial titulat Anti-Arribo. Serà el primer d’una sèrie d’episodis dedicats als principals actes, amb espais dedicats també als més petits.

 

Més informació:

Carnaval de Sitges