Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festes

Obertes les inscripcions per participar a la Cercavila i la Matinal de Santa Tecla

El curs de manipulació de foc es realitzarà el 3 de setembre a les 20.00 hores al Centre Cultural Miramar. És imprescindible tenir aquest certificat per a tothom  que participi per primer cop amb bestiari de foc amb carretilles.

L'Ajuntament de Sitges ha obert les inscripcions per participar a la Cercavila i a la Matinal de Santa Tecla amb una bèstia de foc, gegants i cabeçuts. Les famílies interessades que els seus infants hi participin ja poden omplir de forma prèvia el  formulari d’inscripció que es pot trobar a www.sitges.cat/serveis/festes/festa-major

i després hauran de presentar el document al Servei de Tradicions i Festes (Plaça de l’Ajuntament,16 -Edifici Lola Anglada,) o a l’adreça electrònica tradicionsifestes@sitges.cat.

Fins al 3 de setembre es poden inscriure tant els infants que vulguin portar gegants, cabeçuts i bestiari sense carretilles com els que vagin amb carretilles i que tinguin el curs acreditatitu CRE (consumidor reconegut com expert).

Per als participants de bestiari de foc amb carretilles que obtinguin el certificat CRE el dia 3 de setembre, podran fer les inscripcions del dia 4 al 9 de setembre

 

Imatgeria

Edats

inscripcions

Gegants, cabeçuts i bestiari sense carretilles

lliure

 

 

Inscripcions fins al 3 de setembre

 

Bestiari de foc amb carretilles infantils (amb curs CRE fet en anys anteriors)

Portants de

10-16 anys.

 

Timbalers de 7-16 anys

 

Bestiari de foc amb carretilles infantils (amb curs CRE  impartit el dia 03/09/19)

Inscripcions del dia 4 al 9 de setembre

 

 

Curs de foc per obtenir el Certificat CRE (Consumidor reconegut com expert)

L’Associació de Bèsties Infantils de Sitges realitzarà una jornada de formació per obtenir el certificat imprescindible de CRE (consumidor reconegut com expert) el dia 3 de setembre a les 20.00 h al Centre Cultural Miramar (C. Davallada, 12).

Els interessats (infant sempre acompanyat d’un tutor) rebran la formació necessària i al final s’entregarà el certificat que acredita la seva formació i autorització per a manipular el foc. Cal portar el DNI de l’infant, i en cas de no tenir-ne, la targeta sanitària.

A l'endemà del curs de foc, s'obriran les inscripcions del 4 al 9 de setembre per als participants amb bestiari de foc que hagin obtingut el Certificat CRE.

 

Per a més informació es pot contactar amb el Servei de  Tradicions i Festes

Horari: de 9 a 14 h

Tel. 93 811 76 47

tradicionsifestes@sitges.cat

 

Trobada de gegants cabeçuts i dracs petits 

La Trobada de de Gegants, cabeçuts i dracs petits serà dissabte 14 de setembre a l'Hort de Can Falç a les 11.00 hores i tindrà com a protagonistes els més petits. L'Escola Municipal de Música Montserrat Almirall realitzarà un tastet d'instruments i amenitzarà l'acte la companyia sitgetana La Tija. 

 

Cercavila i Matinal de Santa Tecla

La concentració de Gegants i cabeçuts infantils tindrà lloc  el diumenge 15 de setembre a les 10.00 h i després s'inciarà la cercavila des de la Plaça de l'Ajuntament fins a la Fragata on faran la ballada final. A continuació hi haurà l'exhibició dels balls blancs infantils: el Ball de Bastons, Panderetes, Pastorets, Cercolets, Cintes i Moixiganga. 

Més tard, a partir de les 17.30 hores es concentraran dracs, bèsties de foc i colles infantils de Diables al Pont d'en Domènech i a continuació s'iniciarà  la cercavila pel passeig de la Ribera fins a la Fragata, on  es farà una  encesa final. Tot seguit, es representarà el Ball Parlat de diables infantils. 

La Matinal serà el 23 de setembre i hi haurà tres recorreguts diferenciats. A les 06.30 h començarà la Matinal Foc des del carrer Davallada, a les 07.00 del matí hi haurà la Matinal Gegants i  Balls Blancs des del carrer Fonollar, i a les 08.00 del matí es farà la Matinal Petita des de la plaça de l’Ajuntament.