Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Habitatge

436 famílies es beneficiaran dels ajuts al pagament del lloguer

Les ajudes, que oscil·len entre els 50 i els 500 euros mensuals, en funció dels ingressos familiars, tenen per objectiu donar una resposta a la ciutadania que ha patit l’impacte econòmic de la Covid-19.

L’Ajuntament de Sitges ha aprovat concedir 436 ajuts al lloguer per pal·liar els efectes del coronavirus en les famílies. Els ajuts varien entre els 50 i els 500 euros mensuals, depenent de la quantia del lloguer, els ingressos familiars o el número d’integrants de la unitat familiar, entre altres barems.

La convocatòria es va obrir el passat 11 de maig i es va tancar un mes després, l’11 de juny. La regidoria d’Habitatge va rebre un total de 576 sol·licituds, de les que s’han acceptat 436. La resta de sol·licituds han quedat excloses per incompliment de les bases.

Entre els requisits per accedir als ajuts, calia ser titular d’un contracte de lloguer de fins a 1.000 euros i tenir uns ingressos familiars inferiors a: 24.753,08 €/any per a unitats de convivència d’1 membre; 32.856,61 €/any per a unitats de convivència de 2 membres; 39.981,44 €/any per a unitat de convivència de 3 membres i 57.319,74€/any per a unitats de convivència de 4 membres o més.

Les persones interessades poden consultar la llista d’admesos al web www.sitges.cat/habitatge

 

Altres ajudes al lloguer

L’Ajuntament informa que existeixen altres ajudes per a les persones que necessitin, de forma puntual, suport per fer front al pagament del lloguer i dels subministraments. Es tracta de les ajudes d’emergència social que gestiona la regidoria de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat, uns ajuts que es poden sol·licitar en qualsevol moment ja que no estan subjectes a cap convocatòria. Els ajuts d’emergència s’atorguen segons necessitat social i després d’un anàlisi de la situació per part dels tècnics de la regidoria.

Aquests ajuts es poden demanar contactant amb Serveis Socials al telèfon del 93 894 94 94 o a serveissocials@sitges.cat.