Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Habitatge

Ajuntament i fundacions han lliurat les claus a les 62 famílies adjudicatàries de la segona promoció d’HPO

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, destaca les polítiques públiques d’habitatge que han permès impulsar 175 pisos en un únic mandat.

Ambient de felicitat i algunes llàgrimes d’alegria. Així es va viure l’acte de lliurament de claus a les 62 famílies adjudicatàries dels Habitatges de Protecció Oficial de la segona promoció, Terral, impulsada per l’Ajuntament de Sitges en col·laboració amb les entitats sense ànim de lucre, Fundació Salas, Fundació Nou Lloc i Fundació Família i Benestar Social.

La promoció, ubicada al carrer Felip Font i Falp, just darrere de la Bòbila, consta de 4 edificis amb la màxima certificació energètica (AA), amb pisos de 2, 3 i 4 habitacions, alguns adaptats, i amb zones exteriors, traster i aparcament vinculat. L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, va destacar en l’acte de lliurament de claus “la felicitat que sentim per poder impulsar habitatge protegit a Sitges i fer possible que moltes famílies puguin continuar vivint a Sitges, amb uns pisos que tenen un preu de 7 euros el metre quadrat, la meitat que el preu del mercat lliure a la vila”.

“La meva situació personal no m’hagués permès continuar vivint a Sitges i amb aquest pis m’ha tocat la loteria”, confessava una de les persones adjudicatàries dels habitatges. “Ha estat el millor regal de Nadal i dilluns ja comencem la mudança” reconeixia també una de les parelles que començaven la vida en comú en el pis que els havia estat adjudicat.

La regidora d’Habitatge, Júlia Vigó, va destacar la importància de continuar amb les polítiques d’habitatge promogudes per l’Ajuntament de Sitges per intentar lluitar contra el preu de l’habitatge a la vila: “La construcció d’habitatge protegit és una eina més per donar opcions a la ciutadania que es troba en una situació més vulnerable i ha d’ajudar també a forçar la regulació a la baixa el preu del lloguer a Sitges”.

L’acte de lliurament de claus dels habitatges de la promoció Terral va comptar amb la participació del president de la Fundació Salas, Manel Rodríguez; el president de la Fundació Nou Lloc, Pere Esteve, i el president de la Fundació Família i Benestar Social, Josep Maria Puig. Tots tres van destacar el valor de la col·laboració públic-privada per promoure habitatge social i a preu just. Aquestes entitats sense ànim de lucre s’encarreguen, a partir d’ara, de la gestió dels habitatges, excepte d’un que gestiona directament Serveis Socials de l’Ajuntament de Sitges.

La promoció Terral està subvencionada pel Pla Estatal de l’Habitatge 2018-2021 i els habitatges són en règim de lloguer per a 7 anys, prorrogables, amb un preu mensual situat entre els 525 i els 764 euros, excloses despeses comunitàries i de subministraments, però que inclou el traster i l’aparcament.

L’Ajuntament de Sitges treballa en la tercera promoció d’HPO, de 70 habitatges, ubicats al carrer Lola Anglada, que es lliuraran al llarg de 2023.