Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Habitatge

Comencen les obres dels primers 43 pisos de protecció oficial a La Plana Oest

Les màquines ja treballen als terrenys que acolliran els pisos de protecció oficial
Les màquines ja treballen als terrenys que acolliran els pisos de protecció oficial
Es preveu que les obres tinguin una durada aproximada de 18 mesos i que els habitatges estiguin acabats durant l’estiu del 2022. Les persones interessades en optar a aquests habitatges han d’inscriure's a la convocatòria durant el 2022.

Les màquines han començat aquesta setmana a treballar en la preparació del terreny que acollirà els 43 primers pisos de protecció oficial que es construiran a la zona de La Plana – Santa Bàrbara – Vallpineda, i que estaran ubicats al carrer Manuel Torrents, 15. Els treballs tindran una durada de 18 mesos aproximadament, pel que la previsió és que puguin finalitzar l’estiu del 2022.

Aquesta serà la primera de les promocions d’habitatge de protecció oficial que es construiran a Sitges properament i comptarà amb tres blocs. Dos dels edificis seran de 16 habitatges cadascun i tindran planta baixa més tres pisos d’altura. En cada planta, inclosos els baixos, hi haurà 4 habitatges. Aquests domicilis seran de 2 o 3 habitacions i aniran des dels 56,60 als 82,80 metres quadrats. El tercer bloc d’aquesta mateixa promoció tindrà 11 habitatges, repartits en dos pisos a la planta baixa i 3 habitatges més al primer, segon i tercer pis. També hi haurà una planta soterrani comuna per a les tres edificacions, amb garatge i traster.

Les properes promocions, pendents de desenvolupar, inclouran tipologies d'una, dues, tres i quatre habitacions. En tots aquests nous habitatges, la certificació energètica serà A i el preu/m2 serà de 7€.

Les persones interessades en optar a aquests habitatges podran inscriure's a la convocatòria per optar a un d'aquests habitatges durant el 2022. És imprescindible estar inscrit al Registre de Sol·licitants d’Habitatge de Protecció Oficial (RSHPO) per poder inscriure’s a la convocatòria. Cal tenir en compte que aquest és un registre que no premia l'antiguitat, per tant, la inscripció al RSHPO pot produir-se durant el mateix 2022. Si no, caldrà renovar-la anualment, ja que actualment caduca cada 12 mesos. 

La regidora d’Habitatge, Júlia Vigó, s’ha mostrat satisfeta per l’inici de les obres, que ens situa “un pas més a prop de posar a disposició de la ciutadania aquests primers 43 pisos”. Júlia Vigó ha explicat, tanmateix, que l’Ajuntament continua treballant per començar el més aviat possible les obres de les següents promocions d’habitatge protegit. En aquest sentit, es preveu que en les properes setmanes s’aprovi per Junta de Govern Local la llicència d’obra d’una segona promoció de 62 habitatges i una tercera de 70. L’objectiu del govern municipal és que durant el segon semestre del 2022 es puguin posar al mercat de lloguer social 175 habitatges.

El regidor d’Urbanisme, Eduard Terrado, ha destacat que “les obres que s’acaben d’iniciar són el tram final d’una confluència d’esforços de moltes persones, tant de l’administració pública com del món de les entitats, que treballen per a la consecució d’una societat mes justa i igualitària”. Eduard Terrado subratlla que “amb aquestes noves promocions aconseguirem millorar la qualitat de vida tot un conjunt de persones que podran optar a un habitatge a preus assequibles”.