Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Habitatge

L’Ajuntament amplia les ajudes al lloguer per pal·liar els efectes del coronavirus

En total es destinaran 260.000 euros més a ajudes al lloguer, que es tramitaran de forma urgent per donar una resposta ràpida a les necessitats de la ciutadania. Les ajudes seran de fins a 500 euros al mes i poden sol·licitar-les els llogaters que paguin fins a 1.000 euros de lloguer al mes

L’Ajuntament de Sitges aprovarà en els propers dies i mitjançant un decret d’alcaldia, una nova convocatòria d’ajuts al lloguer amb l’objectiu de donar una resposta ràpida a la ciutadania que ha patit una reducció dels seus ingressos com a conseqüència del coronavirus. Les ajudes al lloguer que atorga la regidoria d’Habitatge s’incrementaran en 180.000 euros, arribant als 480.000, mentre que les ajudes d’emergència de la regidoria de Drets Socials s’incrementaran en 40.000 euros per a ajuts al lloguer i 40.000 euros més d’ajudes per fer front als subministraments.

Per poder accedir a les ajudes al lloguer de la regidoria d’Habitatge, que seran de fins a 500 euros al mes, caldrà ser titular d’un contracte de lloguer de fins a 1.000 euros.  La regidoria d’Habitatge ha modificat, tanmateix, el funcionament pel qual s’atorguen els ajuts “per poder donar una resposta ràpida a necessitats que són urgents”, segons ha explicat la regidora d’Habitatge, Júlia Vigó. Per aquest motiu, l’Ajuntament avançarà els diners de les ajudes als sol·licitants que compleixen amb els requisits, a diferència del que es fa actualment, quan els ajuts s’ingressen a quadrimestre vençut.

El decret d’alcaldia inclourà també canvis per als beneficiaris dels ajuts al lloguer de la convocatòria del 2019. S’agilitzarà el pagament del darrer quadrimestre (gener a abril del 2020) per tal que puguin rebre els diners en les properes dues setmanes, i es modificarà el tràmit per continuar rebent l’ajuda per a aquest 2020 amb l’objectiu de fer-lo més àgil. Així, la ciutadania que ja rep una ajuda d’aquest tipus no haurà de tornar a presentar la documentació sinó, únicament, una declaració responsable conforme la seva situació segueix sent la mateixa.

 

Altres ajudes al lloguer

 

L’Ajuntament ampliarà també, en les properes setmanes, les ajudes d’emergència social puntuals en l’àmbit del lloguer i els subministraments que gestiona la regidoria de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat. Aquets ajuts, dirigits a persones que puntualment no poden fer front al pagament dels subministres de la llar o del lloguer s’augmenten en 80.000 euros (40.000 euros en el cas de les ajudes al lloguer i 40.000 en el cas de les ajudes als subministraments).

La regidora de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat i Habitatge, Júlia Vigó, ha explicat que “moltes famílies fan front aquests dies a una situació inesperada de reducció dràstica d’ingressos. Des de l’Ajuntament volem fer-los saber que estem al seu costat i posar a la seva disposició totes les eines que estiguin al nostre abast per ajudar-los a superar aquesta circumstància”.

 

Més informació:

> Preguntes i respostes sobre els ajuts al lloguer per efectes del Covid-19