Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Habitatge

L’Ajuntament de Sitges obre la segona convocatòria d’ajudes per a la Inspecció Tècnica d’Edificis i Certificats Energètics

La Regidoria d’Habitatge destina una partida de 25.000 euros per incentivar la millora, conservació i manteniment del parc d’habitatges de Sitges. Poden sol·licitar l’ajut les juntes, comunitats de propietaris o els propietaris únics d’edificis amb habitatges destinats a residència habitual i permanent, amb una antiguitat superior als 45 anys.

L’Ajuntament de Sitges obre la convocatòria per a l’atorgament d’ajuts per aconseguir la Inspecció Tècnica d’Edifici (ITE) i els Certificats Energètics dels habitatges destinats a residència habitual. Poden sol·licitar l’ajut les juntes, comunitats de propietaris o els propietaris únics d’edificis amb habitatges destinats a residència habitual i permanent, amb una antiguitat superior als 45 anys.

Com explica la regidora d’Habitatge, Júlia Vigó, “la iniciativa pretén guiar les comunitats de veïns en l’ordenació i programació de les actuacions de renovació i adequació dels edificis. L’objectiu és millorar el parc d’habitatge de Sitges i generar un major interès per a la conservació, el manteniment i la rehabilitació d’edificis sota criteris d’eficiència energètica“.

Aquesta és la segona convocatòria municipal del programa d’ajudes, que destina una partida de 25.000 euros i és el pas previ necessari per optar, posteriorment, a altres ajudes a la Rehabilitació Arquitectònica i Energètica, tant pel que fa als ajuts directes com pel que fa al finançament a través de Institut Català de Finances.

Les propietats dels edificis estan obligades a superar la ITE, que serveix per detectar les patologies, els problemes d’accessibilitat i les mancances energètiques, així com per prioritzar l’ordre i la importància de les actuacions necessàries per solucionar-les. Les propietats interessades en disposar de la ITE, hauran de presentar la documentació requerida fins el 31 de maig, a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Sitges (https://seu.sitges.cat/).

L’Oficina Local de l’Habitatge atorgarà els ajuts per ordre estricte de sol·licitud, sempre i quan es compleixin els requisits estipulats a les bases reguladores dels mateixos.

La concessió de les ajudes seguirà un règim de concurrència competitiva i en cas que les sol·licituds superin la dotació pressupostària, aquesta es prorratejarà per donar resposta a totes les demandes. El seguiment de la tramitació es realitzarà a l’Oficina Local de l’Habitatge (OLH).