Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Habitatge

L’Ajuntament inicia els pagaments de les ajudes al lloguer d’habitatges

En total, l’Ajuntament destinarà 2,1 milions d’euros a ajuts al lloguer d’habitatge per ajudar a les famílies a fer front als efectes de la Covid-19

L’Ajuntament ha començat a fer efectius els pagaments de les ajudes al lloguer, uns ajuts que beneficiaran 491 famílies de Sitges. A data d'avui s'han abonat 569.167,29 € a persones beneficiàries d'aquests ajuts i en els propers dies s’anirà incrementant la quantitat. En total, l’Ajuntament destinarà a aquesta convocatòria (vàlida des del maig del 2020 al maig del 2021), 2,1 milions d’euros. El context marcat per l’impacte del coronavirus ha fet augmentar exponencialment les sol·licituds d’ajuts, que s’han multiplicat per sis les de l’any anterior. En conseqüència, l’Ajuntament ha hagut de triplicar la quantitat destinada a ajudes a l’habitatge del 2019.

Per poder fer front a l’augment exponencial de sol·licituds, l’Ajuntament ha utilitzat partides econòmiques de, per exemple, el fons de contingència, del romanent de tresoreria i, en gran part, de sobrants de festes que no s’han pogut celebrar.

Entre les ajudes ordinàries (que han arribat a 1.410.000 euros) i la nova partida d’emergència (470.000 euros per aquest 2020 i 230.000 euros per al 2021), l’Ajuntament de Sitges dedicarà 2.110.000 euros a ajudes al lloguer per cobrir el període comprès entre el maig del 2020 i l’abril del 2021. La xifra suposa un augment de 1.700.000 euros respecte la convocatòria anterior, en què 85 persones es van beneficiar d’aquestes prestacions.

Els ajuts al lloguer de la convocatòria 2020 han augmentat també la dotació que reben les persones sol·licitants, amb xifres que oscil·len entre els 50 i els 500 euros mensuals, depenent de la quantia del lloguer, els ingressos familiars o el número d’integrants de la unitat familiar, entre altres barems.

 

Altres ajudes al lloguer

Malgrat la convocatòria per sol·licitar ajuts al lloguer per aquest 2020 està tancada, l’Ajuntament informa que existeixen altres ajudes per a les persones que necessitin, de forma puntual, suport per fer front al pagament del lloguer i dels subministraments. Es tracta de les ajudes d’emergència social que gestiona la regidoria de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat, uns ajuts que es poden sol·licitar en qualsevol moment ja que no estan subjectes a cap convocatòria. Els ajuts d’emergència s’atorguen segons necessitat social i després d’un anàlisi de la situació per part dels tècnics de la regidoria.

Aquests ajuts es poden demanar contactant amb Serveis Socials al telèfon del 93 894 94 94 o a serveissocials@sitges.cat.

 

Nou servei d’informació, d’assessorament i gestió en d’habitatge

L’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) ofereix, des del passat mes d’octubre, un nou servei d’informació, d’assessorament i gestió en matèria d’habitatge.

Les persones interessades poden adreçar-s’hi per tramitar ajuts de la Generalitat a la rehabilitació o al pagament del lloguer; cèdules d’habitabilitat; inscriure’s al registre de sol·licitants d’Habitatge de Protecció Oficial (HPO); i accedir a la borsa de lloguer o al servei d’intermediació dels deutes en l’habitatge, entre altres. 

El servei s’ofereix dimarts i dijous de 10 a 13h mitjançant cita prèvia. Per sol·licitar la cita cal contactar amb l’OAC a través del correu oac@sitges.cat o dels telèfons 010 o 93 811 48 04.