Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Habitatge

La ciutadania ja pot participar de l’elaboració del Pla local de l’Habitatge

Aquest document pretén establir les polítiques d’habitatge a Sitges pel període 2024-30

Ja ha començat l’elaboració del Pla Local de l’Habitatge (PLH) del 2024-30 i des d’avui 14 de maig i fins el 14 de juny s’ha establert un mes de participació ciutadana directa, a través d’aportacions que es poden fer a l’adreça www.sitges.cat/habitatge. Aquesta és la fase 2 d’objectius i estratègies, on s’inicia el procés participatiu ciutadà. Un equip tècnic ja ha fet la part prèvia d’anàlisi de dades al voltant de l’habitatge a Sitges, però ara comença la part on els sitgetans i les sitgetanes poden analitzar aquest document previ i fer les seves propostes.

L’Ajuntament anirà recepcionant totes les propostes i inquietuds i les avaluarà per incloure-les, o no, en el futur Pla Local d’Habitatge, que haurà de ser avalat per la majoria del Ple municipal. La previsió és que el mateix 14 de juny, s’organitzi una sessió oberta i presencial on es valorin els punts proposats per la ciutadania, de cara a la seva inclusió en el futur Pla Local de l’Habitatge.

El Pla Local d’Habitatge (PLH) és el document tècnic que defineix les estratègies i propostes a desenvolupar en un període de sis anys per fomentar el dret de la ciutadania de Sitges a gaudir d’un habitatge digne en condicions assequibles. 

Les tres fases d’aquest pla són:

  • Una primera fase d’anàlisi i diagnosi que descriu l’estat del parc i dimensiona les necessitats d’habitatge al municipi. 
  • Una segona fase on es defineixen els objectius, les estratègies i les propostes d’actuacions que estructuraran la política d’habitatge dels propers 6 anys, amb la participació ciutadana.
  • Una tercera i última fase de tramitació, que implica l’aprovació del PLH pel del Ple municipal, l’exposició pública i la seva presentació i validació per part de la Generalitat de Catalunya.

Tota la informació a: www.sitges.cat/habitatge.