Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Habitatge

La convocatòria per obtenir ajudes per a la Inspecció Tècnica d’Edificis i Certificats Energètics finalitza el 25 de maig

La regidoria d’Habitatge promou aquest primer programa d’ajudes destinat a juntes, comunitats de propietaris o propietaris únics d’edificis amb habitatges destinats a residència habitual i permanent, amb una antiguitat superior als 45 anys. Superar aquest programa és el pas previ i necessari per participar en les pròximes convocatòries per a la Rehabilitació Arquitectònica i Energètica pensades per millorar l’habitabilitat, la sostenibilitat i la qualitat del parc d’habitatge de Sitges.

Les juntes, comunitats de propietaris o propietaris únics d’edificis, amb habitatges destinats a residència habitual i permanent, amb una antiguitat superior als 45 anys poden optar a la convocatòria d’ajudes municipals a la Rehabilitació Arquitectònica i Energètica. Fins el 25 de maig, es pot sol·licitar l’ajuda del primer programa per a l’obtenció de l’Informe d’Avaluació de l’Edifici (IAE), document que format per la Inspecció Tècnica de l’Edifici (ITE) i el Certificat Energètic.

L’IAE serveix per detectar patologies, problemes d’accessibilitat i mancances energètiques en els edificis, així com per establir l’ordre de les actuacions necessàries per a solucionar-les. L’objectiu és, com explica la regidora d’Habitatge, Júlia Vigó, “incentivar la millora del parc d’habitatge de Sitges i generar, progressivament, un major interès per a la conservació, el manteniment i la rehabilitació d’edificis sota criteris d’eficiència energètica“.

 

 

 

Disposar de l’Informe d’Avaluació de l’Edifici és un requisit indispensable per optar a les altres ajudes a la Rehabilitació Arquitectònica i Energètica. La regidoria d’Habitatge treballa en ajudes per a la millora de l’habitabilitat de l’interior dels habitatges i dels elements comuns, així com a la realització de projectes i direccions d’obres; a conjunts urbans d’interès especial, i a actuacions extraordinàries. Els ajuts contemplen també un programa de cohesió social per a persones amb dificultats per assumir les despeses comunitàries de les obres de rehabilitació.

Les propietats interessades en disposar de l’IAE han de presentar la sol·licitud a la seu electrònica de l’Ajuntament de Sitges. Els ajuts s’atorgaran per ordre estricte de sol·licitud i el seguiment de la tramitació es realitzarà a l’Oficina Local de l’Habitatge (OLH).

 

Més informació:     

sitges.cat/habitatge

Bases Reguladores

Sol·licita el tràmit

 

Arxius Adjunts