Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Habitatge

La regidoria d’Habitatge presenta la proposta de desenvolupament dels primers 175 habitatges de Protecció Oficial

L’Ajuntament de Sitges construirà un total de fins a 175 pisos d’habitatge de protecció oficial públic i de lloguer
L’Ajuntament de Sitges construirà un total de fins a 175 pisos d’habitatge de protecció oficial públic i de lloguer
La regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Sitges presenta la proposta de desenvolupament dels primers 175 habitatges de Protecció Oficial (HPO) que es construiran al sector de La Plana – Santa Bàrbara – Vallpineda. La regidoria d’Habitatge preveu que en 32 mesos es puguin entregar les claus dels primers 70 habitatges.

L’Ajuntament de Sitges construirà un total de fins a 175 pisos d’habitatge de protecció oficial públic i de lloguer en tres parcel·les situades a la zona de La Plana, Santa Bàrbara i Vallpineda (sector urbanístic PPU-1).

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha felicitat “la tasca del departament d’Habitatge que ha fet possible arribar fins aquí” i ha agraït  també “al consistori anterior que també va fer un pas en aquest sentit perquè ja era plenament conscient d’aquesta necessitat de Sitges”. L’alcaldessa ha remarcat que “volem canviar el paradigma que a Sitges no hi ha habitatge per a la gent d’aquí i hem d’evitar que la gent nostra hagi de marxar fora del municipi. Hem de donar resposta a les necessitats d’habitatge de Sitges”.

Els habitatges es faran en 3 fases. La primera de 70, una de 43 i, finalment, una de 62 immobles, segons la previsió inicial. La promoció es durà a terme mitjançant la constitució d’un dret de superfície a 75 anys, a través del qual l’Ajuntament mantindrà la titularitat del sòl i permetrà a tres entitats Sense Ànim de Lucre (ESAL) la construcció i la futura gestió dels habitatges – entitats que compleixen els requisits establerts en l’Acord de Ple extraordinari sobre Habitatge del passat gener de 2019-. D’aquesta manera, l’Ajuntament garantirà la titularitat pública del sòl que, segons la nova normativa de referència, no perdrà mai la qualificació urbanística com a HPO.

La regidora d’Habitatge, Júlia Vigó, ha explicat que “l’acord amb les tres entitats permet constituir la relació entre l’Ajuntament i les entitats a través de la formalització d’un conveni de constitució del dret de superfície i, per tant, evitar altres procediment més lents”. D’aquesta manera, Júlia Vigó ha anunciat que “la construcció es podrà iniciar en uns 8 mesos”, després de l’aprovació definitiva per ple dels tres convenis de constitució del dret a superfície per a 75 anys a favor de les 3 entitats sense ànim de lucre, amb l’objectiu de “poder entregar les claus de la primera promoció en 32 mesos i la de les altres dues promocions abans del 2023”, ha assegurat la regidora d’habitatge.

A través d’aquesta modalitat amb les fundacions sense ànim de lucre, l’Ajuntament té la capacitat de treballar conjuntament amb les promotores durant el disseny i la implementació de la proposta per fer-ne el seguiment i sense perdre la capacitat d’establir-ne els requisits dels futurs beneficiaris (llogaters) i donar resposta a les necessitats socials del municipi, les característiques dels immobles i la transparència de la convocatòria i l’adjudicació dels pisos que en resultin.

La tipologia d’habitatges tindrà en compte l’eficiència energètica, ja que les tres parcel·les que es construiran tindran una certificació energètica A. La regidoria d’Habitatge treballa per tal de rebaixar el preu del lloguer que inicialment havien de tenir els pisos segons la planificació urbanística i també dels subministraments.