Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Habitatge

S’obre el termini per optar als ajuts per a la Inspecció Tècnica d’Edificis a Sitges

L’Ajuntament obre un fons de 50.000€ per incentivar la revisió d’edificis més antics de 45 anys

La Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE) i l’elaboració dels Certificats Energètics és obligatòria per a les construccions de més de 45 anys. Per fer més assumibles aquests costos, l’Ajuntament de Sitges torna a llençar una línia d’ajuts per a les propietats d’aquests edificis que s’han de revisar. Després dels ajuts municipals que es van donar els anys 2021 i 2022, aquests 2024 l’Ajuntament de Sitges ha previst un fons de 50.000 euros. Les persones que vulguin optar a aquests ajuts han de fer la sol·licitud a la seu electrònica de l’Ajuntament abans del dia 2 de maig. El regidor d’Habitatge, Jaume Monasterio Miró, indica que “hem de viure en uns edificis segurs i aquesta inspecció i els certificats energètics corresponents són una garantia del bon estat de les construccions”.

Aquesta campanya té l’objectiu d’incentivar i fomentar la contractació de tècnics competents per acompanyar i orientar les persones propietàries durant el procés de la rehabilitació. Seguint aquesta línia, la iniciativa pretén guiar les comunitats de veïns a l’hora d’ordenar i programar les actuacions de renovació i adequació dels edificis tot fomentant la contractació d’una persona professional que detecti les patologies, evidenciï els problemes d’accessibilitat, detecti les mancances energètiques i sobretot, prioritzi l’ordre i la importància de les actuacions a realitzar.

Els edificis que vulguin optar a aquests ajuts han d’estar destinats a habitatge de residència habitual i permanent computant com a entitat subvencionable els habitatges. En aquest sentit, quedaran exclosos de la condició d’entitat els aparcaments, els locals i trasters.

La ITE i els certificats energètics són un requisit indispensable per accedir a la resta de subvencions d’ajuts a la rehabilitació, tant pel que fa als ajuts directes com pel que fa al finançament a través de Institut Català de Finances.

Les persones que tinguin dubtes d’aquest procés poden escriure al correu electrònic habitatge@sitges.cat.