Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Habitatge

Sitges lliura 175 habitatges de protecció oficial de lloguer entre 2021 i 2023

Les claus dels setanta pisos de la tercera promoció s’han lliurat aquest dissabte

L’Ajuntament de Sitges ha culminat el lliurament de 175 habitatges de protecció oficial (HPO) aquest dissabte, després que els adjudicataris dels 70 pisos de la promoció del carrer de Lola Anglada hagin rebut les claus dels seus nous domicilis. Aquesta ha estat la tercera promoció d’habitatge públic, en règim de lloguer, que es culmina a Sitges entre 2021 i 2023 i aquesta vegada comptava amb una reserva de 19 habitatges per al col·lectiu de menors de 35 anys i 10 per a llars unipersonals (d’un dormitori).    

 

La promoció del carrer de Lola Anglada ha mantingut, com en les dues darreres, les reserves per a persones amb discapacitat i mobilitat reduïda i per a ingressos baixos. Aquesta tercera promoció, amb 70 habitatges, també té 70 places d’aparcament per a automòbils, 30 places per a motocicletes i 140 aparcaments per a bicicletes. A l’edifici també hi ha un local comercial, a planta baixa, amb 153 places d’aparcament a la primera planta de soterrani.

 

L’Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell Abella, destaca que “l’habitatge és un dret i som conscients que a Sitges l’accés a l’habitatge és un problema. Des que el 2021 vam lliurar la primera de les promocions hem continuat treballant per intentar pal·liar les necessitats de les persones que ho tenen més difícil per aconseguir una llar". Carbonell vol agrair l'esforç de tots els agents que han intervingut en aquest llarg procés de generar habitatge de protecció oficial.

 

El regidor d’Habitatge, Jaume Monasterio Miró, explica que l'Ajuntament "ja treballa per fer possibles noves promocions d'habitatge de protecció oficial en règim de lloguer" i destaca que la fórmula de gestió amb les fundacions sense ànim de lucre ha funcionat positivament i en fa una bona valoració: "En els propers mesos veurem de quina manera podem materialitzar noves oportunitats d'habitatge per a les famílies més necessitades", explica Monasterio.

 

Als cinc blocs que conformen la promoció del carrer de Lola Anglada, a més dels 70 pisos, també es contempla una planta soterrani, aparcament per als habitatges, un local comercial i aparcament per a aquest establiment.

 

Tres promocions, 175 famílies beneficiades

 

Han estat tres les promocions d'HPO que el Govern de Sitges ha tirat endavant des de 2021 amb la voluntat de crear llars per sota del preu de mercat per a famílies amb més dificultats d'accés al mercat de l'habitatge. Les edificacions són 100% públiques i de lloguer i mantindran la titularitat municipal, és a dir, el sòl no es ven, a diferència d’altres promocions d’HPO impulsades en el passat i que, actualment, es gestionen com una finca privada sense que l’Ajuntament hi pugui intervenir. Tant la construcció com el lloguer s’ha gestionat per fundacions sense ànim de lucre, totes elles promotores d’habitatge social.

 

L’Ajuntament de Sitges ha iniciat una sèrie d’accions per a la creació d’un parc públic d’habitatge transversal, i que ofereixi un circuit habitacional complet que atengui la diversitat de situacions que viu la ciutadania. Així, amb les promocions de 175 Habitatges de Protecció Oficial, a més de promoure l’accés a l’habitatge amb preus per sota del mercat lliure, tal com regula la Llei pel Dret a l’Habitatge de Catalunya, l’Ajuntament ha reservat habitatges a les unitats familiars amb ingressos baixos. L’Ajuntament també gestiona, a través de Serveis Socials, habitatges per a situacions d’emergència habitacional.