Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi ambient

L’Ajuntament de Sitges demana a tothom que se sumi des de casa a la campanya internacional L’Hora del Planeta

Imatge de recurs de la Punta a les fosques durant L'Hora del Planeta
Imatge de recurs de la Punta a les fosques durant L'Hora del Planeta
La parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla quedarà a les fosques el proper dissabte, 28 de març. Es tracta d’un gest simbòlic per sensibilitzar la població sobre la necessitat de lluitar contra el canvi climàtic. Les persones que s’hi vulguin sumar poden fer-ho tancant les llums de casa seva de 20.30 a 21.30h.

L’Ajuntament de Sitges s’adhereix un any més a la campanya internacional L’Hora del Planeta amb una apagada simbòlica dels llums de la façana de La Punta, la imatge icònica de Sitges. L’acció vol sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de la lluita contra el canvi climàtic i la necessitat que tothom s’hi afegeixi.

Malgrat L’Hora del Planeta tindrà lloc aquest any en un context marcat pel coronavirus i el confinament, des de l’Ajuntament s’aposta per dur a terme aquest acte simbòlic i per traslladar el missatge a l’interior de les llars. El regidor de Medi Ambient, Eduard Terrado, explica que “l’apagada simbòlica dins les cases pot servir per fer pedagogia entre tots els membres de les família i per parlar sobre el canvi climàtic i les accions que podem fer per col·laborar a la preservació del nostre medi ambient”.

L’apagada tindrà lloc aquest dissabte 28 de març, de 20.30 a 21.30h.

 

Estalvi energètic durant el confinament

A causa de l’augment de temps que les persones passen dins les llars i per tal d’evitar que el confinament suposi un augment important de les despeses de subministraments, l’Ajuntament recorda que al web municipal hi ha disponibles els materials de la campanya de foment de l’estalvi energètic.

En aquest enllaç, la ciutadania pot consultar alguns consells per reduir el consum energètic, tant de llum com d’aigua o gas, elaborats per la regidoria de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat juntament amb l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC).

A més, Sitges manté també la campanya de respecte per l’entorn RESITGES i l’aposta per la certificació Biosphere Destination que acredita Sitges com a destinació de turisme sostenible i responsable.