Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació ciutadana

Campdàsens celebra la seva Festa Major

La festa, organitzada pels Amics del Garraf, va comptar enguany amb la participació de les Gitanes de l’Agrupació de Balls Populars i la Colla Vella de Bastoners.

Més d'un centenar de sitgetans i sitgetanes es van aplegar diumenge a Campdàsens per celebrar la seva tradicional Festa Major, coincidint amb el primer diumenge del mes de juliol, tal com marca la tradició. La jornada, organitzada pels Amics del Garraf, va aglutinar actes religiosos, culturals, folklòrics i un esmorzar de germanor a Can Lluçà, que es va poder celebrar tot i la pluja de diumenge.

La Festa es va iniciar a la capella de Campdàsens amb la santa missa. Més tard una exhibició de la Colla Vella de Bastoners amenitzada amb els grallers de la Sitja va posar el toc folklòric, en una actuació que es va repetir més tard a Can Lluçà.

Un cop acabada l'actuació va tenir lloc l'esmorzar de germanor i van començar els actes  centrals de la Festa. El regidor, Rafael Roig, va ser l'encarregat de fer la lectura del pregó qui va explicar les seves vivències al Parc Natural del Garraf i la seva relació amb la Festa Major de Campdàsens. Roig va recordar també les diferents tasques preventives i de protecció que s'apliquen al Parc, així com la importància de preservar aquest important espai natural.

Els actes van cloure amb la lectura del poema oficial de la festa, Sota un cel intemporal, de la poetessa Cèlia Sànchez-Mustic, i amb les actuacions de la Cola Vella de Bastoners i les Gitanes de l'Agrupació de Balls Populars amb la música de l'Escola de Grallers.

A més de la part festiva, Campdàsens també va acollir una venda de productes com herbes del Garraf, en una taula organitzada pels mateixos Amics del Garraf, i es va organitzar una visita al Maset de Campdàsens.